3. okt 2008 17:10
Mamamia, manjšo plinsko peč je imel moj mož v prejšnji trgovinici, ki je bila miniaaturna (le 17m2) in je sicer dobro ogrela prostor, vendar ga je stalno bolela glava, kljub temu, da je bila vedno velika frekvenca strank in je vedno znova prihajal v prostor svež zrak. Jaz bi to vsekakor odsvetovala.
Glede vseh ostalih električnih naprav - porabijo točno toliko, kolikor je napisano v navodilih za uporabo - običajno je to 2000w/h, imajo pa nekatera grelna telesa tudi več možnosti in lahko delajo le s polovično ali celo tretjinsko močjo (se pravi imajo več grelcev in lahko deluje samo eden ali dva ali pa vsi), verjetno je pa njihova učinkovitost kar različna.
Jaz imam npr. v kopalnici kopalniški kalorifer, ki porabi v eni uri delovanja 2000w in se mi zdi, da res hitro ogreje prostor, prej smo pa imeli infra peč, ki je tudi imela moč 2 kilovata, pa se mi je zdelo, da je toplo samo zraven peči, dva metra stran pa že ne več.
Sedaj, ko nam je pa peč od centralne crknila in je v fazi menjave, pa se v dnevni sobi grejemo z enim malim kaloriferjem, ki pa je bolj tako-tako (cenena kitajska varianta).
rrr