2. okt 2008 12:49
Živjo, zima, long time no read.... Drugače pa odgovor: Če nisi ravno stoprocentno in kot pijanec plota se držeča osnovega sauerkraut koncepta, potem se da v osnovi tudi malo predrugačiti zadevo. - v pečenice se doda pekoča paprika (to sem jedla večkrat v različnih krajih v panonski kotlini in nekaj tovrstnih klobasic tudi pripeljala iz Madžarske in pleme je to z zadovoljstvom sprejelo) - kislo zelje je mnogo boljše, če zraven dodaš malo naribanih jabolk (se med dušenjem itak razpusti) - tole sem povedala že pri topicu o čudnih kombinacijah, ampak jaz si na zelje posujem parmezan in celo verniki za ocvirke (kar jaz nisem bila nikoli, v bistvu so mi bljak) znajo pritrditi, da je tole s parmezanom vsaj tako dobro - kot priloga se zelo obnese tudi pečena polenta (predhodno skuhano ohlajeno polento narežeš na rezine in jo opečeš na maščobi, na kateri si pekla pečenice. Jabolčni zavitek je čisto okej. Če pa želiš še eno ekumensko noto v obed ali pa zgolj za spremebo, je pa zdaj pravi čas za tufahijo. Najboljše tuhafije se delajo zdaj, ko so jabolka še čvrsta - januarske tufahije iz prhkih jabolk so bolj tako-tako. Vendelina jr.