Samo eno vprašanje; kaj sploh je natron??? Če človek pogleda v SSKJ, ugotovi samo, da gre za natrijevo spojino... Našla pa sem ga v sestavinah za medenjakovo rulado.
LP in lep vikend vsem kuharčkom,
Loni
Samo eno vprašanje; kaj sploh je natron??? Če človek pogleda v SSKJ, ugotovi samo, da gre za natrijevo spojino... Našla pa sem ga v sestavinah za medenjakovo rulado.
LP in lep vikend vsem kuharčkom,
Loni
24. jan 2003 11:17
Loni, ali je res natron? Kaj če je tipkarska napaka in gre za Natren? Če v receptu ni nič sladkorja, je morda Natren nadomestek zanj. lp Lilijana Lili
24. jan 2003 13:35
Natron je soda bikarbona. V trgovini jo najdeš na policah z vanili sladkorjem in pecilnim praškom v prav takšnih malih zavitkih. Lep pozdrav, Nevenka Sporočilo je spremenil(a) Nena dne 24. jan 2003 13:35:36
3. feb 2003 8:38
Thanks, sodo uporabljam že leta, za izraz natron pa pred tem receptom nisem še nikoli slišala. Se mi je pa zdelo, da gre ali za pecilni prašek ali za sodo bikarbono - glede na tako strokovno razlago v SSKJ. Čau, Loni
23. okt 2010 13:56
Natron na veliko uporabljajo za peko sladic na Norveskem. Ravno sem dobila en imeniten recept, ki zahteva natron. Sladica je odlicna, recept bom objavila! LP, zvitorepka
23. okt 2010 19:29
Samo prosim, ne čez sedem let in pol, kot ta odgovor? Zbiram namreč recepte iz različnih držav, pe nebi toliko čakala?
Mamamia
mamamia
23. okt 2010 22:54
Mamamia, najina priljubljena tema prevajanja kuharskih knjig! Tisti, ki je v slovenskem receptu uporabil besedo "natron", ni vedel, da je to "soda bikarbona" ali "jedilna soda". teta torta
22. mar 2014 23:18
Živjo! Ve kdo, če se dobi pri nas natron? Hvala! potrebujem ga za bavarske preste in kolikor vem, to ni enako kot soda bikarbona
23. mar 2014 7:45
bannanna, zanesi se mnenje tete torte, če kdo, potem ona ve, kaj je to. Torej soda bikarbona.
mamamia
23. mar 2014 9:57
Sem malo brskala... Za taprave bavarske preste se uporabi celo "Brezellauge", ki je v bistvu 4% NaOH. Ojej
http://www.moenchmuehle.com/produktdetail.php?id=2306& S sodo žal nimajo pravega okusa, imajo le barvo. Zato se mi niso nikoli posrečile, kot bi se morale.. Bo očitno treba v lekarno, vendar zelo paziti pri pripravi, da ne pride kaj v oči.
23. mar 2014 9:59
še več literature o prestah in pecivu http://www.brezellauge-lock.de/Download/Laugenbibel_
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Sirovi napihnjenčki z dodatkom
Toscanska panzanella