1. okt 2008 11:03
JaninaC, glede na skupno (vsaj) 22 fešt, kolikor smo jih pri nas pripravili ob rojstnih dnevih naših dveh otrok, ti iz izkušenj povem, da.........
za otroke pridejo najbolj v poštev Verini predlogi + krekerji z raznimi namazi + palačinke, zvite in narezane na krajše "roladice" + toast z namazom iz sira, jajca, kisle smetane, šunke popečen v pečici in podobno.
Škoda je pretiranega truda, ker otroci....so pač otroci, najbolj zabavno je nabasati v usta pest čipsa in kos čokolade, pa naprej v akcijo.
(Saj konec koncev tudi mi odrasli za praznike jemo "prepovedane" stvari, a ne.)
Če se želita izogniti nezdravim rečem, naj na mizi ne bo polne sklede bombonov, ker bodo sicer jedli samo to, ostalega pa skoraj nič.
Jaz sem večkrat pripravila "vstopnico" za rojstni dan, to je zgledalo tako: Pripravili smo toliko lizik ali čigumov s tatujem ali majhnih čokoladic, kolikor je bilo otrok, gor pritrdili listek z datumom in slavljenčevim imenom, potem pa je slavljenec vsakemu gostu podaril to "vstopnico" in zabava se je pričela.
Otroci so dobili svojo dozo cukra, pa tudi starši, ki ne dovolijo sladkarij, so bili čisto zadovoljni, ker njihov otrok ni celo popoldne jedel samo bombonov.
Aja, pa še to, pri nas doma za vsak dan nikoli ne kupujemo Frucov, Kole in takih reči - za rojstni dan pa je vse to dovoljeno.
In v zadnjem času je najbolj popularna "voda z okusom".
Enako velja za čips, smoki in kokice:
Zdrave prigrizke pa postrezi staršem - bodo zadovoljni.
mamaF - Mojca