Kakšne fotoaparate imate????

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

1. okt 2008 7:30

dh, se popolnoma strinjam s tvojim zaednjim odstavkom. Vsi fotografirajo od daleč...brez veze, je težje in slike so grše. Sama vedno skozi kukalo. Imam pa 5 let starega Olympusa, zelo zadovoljna in ne menjam, ker mi je pri fotografiranju nekako najpomembnejši optični zoom, ki ne sme biti pod 10, tega pa večina manjših fotoaparatov nima. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

1. okt 2008 8:19

Imam že leta Olympusa in sicer mju serijo, sem imela že klasiko tako, digitalca pa tudi. Imam namreč eno napako, fotkiča rada nosim vedno s sabo, ravno tako pa kako plastenko vode, in sem že kakšnega utopila, Olympus mju pa se tukaj precej bolje obnese kot ostali. Na njem namreč piše "all-weather".

Loni Makaroni

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

1. okt 2008 8:27

http://www.sony.si/product/dsc-w-series/dsc-w5 Jaz mam tega. Všeč mi je, ker je velik zaslon, drugač pa ga mam že tri leta in še zdaj ne znam prav slikat z njim. Pa še zdaj nisem prebrala navodil... Če je perfektna svetloba je fajn, drugače pa še moram pogruntat nastavitve. Je pa bil takrat enih 90.000 sit, zdaj pa še 100 € ni vreden, se mi zdi. Začetnica

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

1. okt 2008 9:16

Tole je pa moj "lubček"   Obožujem ga! Ker ga imam šele slabo leto, mi ga je uspelo "naštudirat" komaj 70%... Pozimi bo več časa.

Takšen je od spredaj...

http://www.livingroom.org.au/photolog/canon-rebel-xt-1-1.j" border="0" width="138" height="125" />

Takšen pa od zadaj...

http://sillybet.co.uk/database_images/canon_eos350d" border="0" width="124" height="122" />

Funkcije pa:

• Ločljivost 8.2 milijonov točk (8.0 neto)
  • Tipalo 22.2 x 14.8 mm CMOS visoko resolucijski senzor, zajem 8.2 milijonov točk (RGB barvna globina)
  • Procesor DiG!C II
  • Ločljivosti posnetkov 3456 x 2304, 2496 x 1664, 1728 x 1152 točk
  • Format posnetka RAW, RAW + JPEG, JPEG (Fine, Normal); v razmerju 3:2
  • Objektiv Canon EF / EF-S sistem leč, 1.6x povečava vidnega polja
  • Ostrenje 7-točkovno TTL ostrenje; območje avtomatskega ostrenja 0.5 - 18 EV (pri 20°C, ISO 100); avtomatsko ali ročno nastavljanje točk ostrenja, načini avtomatskega ostrenja (AI FOCUS, ONE SHOT, AI SERVO, ročno)
  • Izbira ekspozicije programsko AE (Full Auto, Portrait, Landscape, Close-up, Sports, Night Portrait, Flash Off, Program
  • Ravnovesje bele barve avtomatsko (3000 - 7000 K), dnevna svetloba (5200 K), sence (7000 K), oblačno (6000 K), Tungsten (3200 K), flourescentno (4000 K), z bliskavico (6000 K), ročno (2000 - 10000 K)
  • Zaslon 1.8" TFT LCD zaslon s 115.000 točkami, 5 stopenj svetlosti, 10x povečava pri pregledu
  • Pa da ne govorim o bliskavici, proramski opremi, polnilni bateriji,....

Sporočilo je spremenil(a) silva dne 01. okt 2008 09:18:57

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

1. okt 2008 9:43

Po klasičnem canonu sem pred tremi leti kupila digitalca, za začetek hudo preprostega in "skromnega" A510. Da sem se malo navadila na digitalno tehniko. Izkušnja je bila dobra, za začetek se da iz tega fotoaparata marsikaj iztisniti.

Zdaj pa kupujem novega, doma je vse polno prospektov, šarim po internetnih stranih, in sem pred odločitvijp med enim malo bolj zahtevnim canonovim modelom  (glej post od silve, pa še en drug je v igri) in enim od nikona (modela ne vem na pamet). Bolj kot piksli mi je pomemben dober zoom. Zdaj točno vem, kaj želim in preden kupim moram temeljito pretehtati, d abo popotniška fotografija takšna, kot mora biti.

Enako kot za kamero, ker stara je že drugič v enem letu v popravilu in ne bo več dolgo vzdržala.

Mamamia

mamamia

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

1. okt 2008 9:59

Če smem pripomnit. Vsi palimo na ta zoom in saj je res fajn, amapk jaz sem pri sebi že pogruntala, da mi veliko večkrat kot zooma zmanjka širokega kota (imam od 35 - 420). Malo stvari je predaleč, veliko več jih je preblizu. Amapk vsak mora ugotovit svoje potrebe, kot pri vseh stvareh v življenju. Je pa ta nakup fotoaparata, kar precej komplicirana zadeva, sploh če ne veš kaj točno si želiš. magnolija

evagirl  

član od: 4.10.2007

sporočila: 276

1. okt 2008 10:22

ja pol je pa treba orng foto pa še kak dodatek zravn da zadovoljiš svoje potrebe! :) evagirl

Kozmeja  

član od: 7.12.2005

sporočila: 409

1. okt 2008 10:45

Imam Canon PowerShot A700, ampak bi si želela kakšnega boljšega za makro fotke. Pa še ponavadi se mi roke tresejo, kadar grem na kakšen hrib in se vmes najde prelepa rožica... Tako da bo naslednji nakup nekoliko bolj premišljen. Sicer sem pa zelo zadovoljna, enostaven je za prenašat in tudi fotke so lepe. Kozmeja

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

1. okt 2008 10:53

Magnolija, preveri, če je možno zamenjati objektiv in si kupi širokokotnega.

Ko sem jaz kupovala nov fotoaparat, sem najprej kupila priročnik. O tem smo govorili že tukaj:

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1123

Nesmiselno bi bilo kupiti fotoaparat, ki bi imel x funkcij in jih ne bi znal uporabljat.

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

1. okt 2008 11:13

Kozmeja je napisal/a:
    Imam Canon PowerShot A700, ampak bi si želela kakšnega boljšega za makro fotke. Pa še ponavadi se mi roke tresejo, kadar grem na kakšen hrib in se vmes najde prelepa rožica... Tako da bo naslednji nakup nekoliko bolj premišljen. Sicer sem pa zelo zadovoljna, enostaven je za prenašat in tudi fotke so lepe. Kozmeja
    Kozmeja, moj Nikonček je prav fajn za rožce in insekte: mamaF - Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
    MOJ vrtmalaga
    malo za hecanjica1998
    Kaj danes za zajtrkjohana
    Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti