27. jan 2003 14:46
HOJLA!
Jaz bolj glasujem za catering kot za prijatelje.
No varianta je, da naredis tak piknik in vprezes prijatelje, a potem naj bo to tako, da vsi delajo. Zelo smotano bi se pocutil tisti prijatelj, ki bi ga povabila na poroko da bo pekel, potem pa bo ugotavil, da je polno skupnih znancev, ki se veselo zabavajo medtem ko on dela.
Mene je povabila prijateljica na poroko in dan prej na kolono. Pa je vprasala, ce bi ji prijateljice samo pomagale dati pladne na mize in pogrniti mize s prti, preden pridejo gosti. Ok 5 min dela. Vzames prt, pogrnes, das gor pladne in pribor. JA JA JA. V petek sem dobila v roke cunjo naj pomijem okna, pomiti je bilo treba po tleh, zloziti piskote v skatle (za goste za domov. naredijo v vsaki pekarni, kjer ti piskote sicer napecejo), narezati se vso salamo in sire in prsut in... in vse zloziti na pladne. ...... (no pomemben podatek je, da je bilo na poroki 150 ljudi) na koncu pa nas je se njena mama napizdila da ni tako kot si je ona zamislila. Malo cudno smo se pocutile, sploh ker se je njena bodoca svakinja sprehajala naokoli s pravkar namazanimi nohti in jih veselo pihala. Zahvalil pa se nam tudi nihce ni.
Ok saj je to res ekstremen primer. Vsaki prijateljici bi zlozila pladne na mizo, a to se mi je zdelo malo prevec. Glede na to da so financno odlicno situirani, si bi lahko najeli cistilko, ki bi vse skupaj pospravila, ali pa pospravili prej sami.
Malo pazi, da se ne bo kdo tako pocutil, tako da res premisli koga prosis za pomoc in tocno mu povej, kaj bo potrebno naresti. Ker clovek se potem cisto drugace oblece in pripravi na poroko.
V primeru cateringa, pa ti svetujem, da vseeno zadolzis nekoga (brata, sestro, teto...) da jih nadzira in da je tocno seznanjen s tem kar ste se zmenili, da se ti takrat ne bo potrebno vsega sami meniti.
Aja mogoce raje vprasaj prijatelje, ce poznajo koga, ki pece na rostilju in podobno. Mogoce ima kdo kaksnega bratranca, strica, znanca, ki to obvlada, tako bo vseeno lazje. Ta oseba te verjetno bolj bezno pozna, ali sploh ne in stvar bo lazje izvedljiva. Potem pa se najdes dve studentki, ki pripravita vse stvari. Po moje bi se jih kar nekaj naslo. Zmenis se za ceno, po uri in potem jima bo se v veselje, ce se bo stvar zavlekla.
LP
Mica