30. sep 2008 13:10
Oprosti, kje je pa problem?
Jaz si umivam lase na 2-3 dni od konca osnovke dalje.
Za božjo voljo, tista vraža o tem, da se lase umiva na 4-5 dni ali pa celo manjkrat, je bila relevantna pred mnogimi leti in sicer
- ko je bila kopalnica še redka dobrina
- ko je bilo relativno malo šamponov na trgu
tako, da je umivanje las v bistvu pomenil en obred, da ne rečem projekt.
In so bili tudi kriteriji o tem, kaj je higienično, malo drugačni od današnjih kriterijev. Mi je to povedala mama, ki še pomni čase, ko je bilo treba zakuriti za toplo vodo in zbrati čebre vode, dokler ni v ulico prišel spodoben vodovod.
Ker, če se človek bodisi ukvarja s športom, se poti in se potijo tudi lasje, pa jih je treba oprati s šamponom, balzamirati, dati gor kakšno masko itd... Pa če je človek pod stresom, se to tudi na lojnicah pozna. Pa če ima človek tako presnovo, da se poti v spanju (moj primer) se to tudi pozna na bolj namaščenem lasišču ali pa laseh brez ta prave oblike. Pa še marsikaj od takih vsakodnevnih, benignih in skrajno neproblematičnih razlogov za to je.
In zato, nina88, lepo si organiziraj življenje tako, da si boš pač vsaka dva dni umivala lase. Ker to spada k osebni higieni. Bodisi, da vstaneš 45 minut prej in to postoriš zjutraj ali pa popoldne. Če ne drugega, se boš vsaj naučila organizirati dan tako, da bo šlo še to opravilo notri.
Še nekaj: v svetu poslovnega obnašanja (iz nicka predpostavljam, da si letnik 88, ergo se kar pripravi na svojo prihodnost) so neumiti lasje, da ne rečem mastni cinki od las znak hude neomike. Moški z umazanimi lasmi - oh my god - ne, hvala (upam, da bo tole prišlo tudi do Češke, tam se ti pa res zgodijo moške neumite frizure tudi v poslovnem svetu in moji sodelavci od tam znajo tozadevno povedati precej verističnih zgodb). Ženske s kratkimi frizurami, pri kateirh so lasje v zatilju zlepljeni v neke, od lasišča oddaljene repke, ne, hvala.
In zato si moški, če nimajo cabrio frizure, po defaultu umivajo lase vsak dan, ženske s kratkimi lasmi takisto, ženske z daljšimi lasmi na 2-3 dni.
Skratka, ne gre za "okvaro", za katero bi rabila kakšno posebno arcnijo. Blag šampon, dober balzam, maske za lase in to je to.
Vendelina jr.