Digitalni fotoalbum

julijasi  

član od: 20.7.2006

sporočila: 130

tema odprta - 23. sep 2008 18:12 | ogledi: 1.791 | odgovori: 11

pozdravljeni!

vem, da je to cisto nekulinaricno vprasanje ampak na kulinariki vedno dobim pametne nasvete.

torej: imam nov sony digitalni fotoaparat. dokler sem uporabljala starega na obicajne filme ni bil problem: prides z dopusta das razvit filme, slike zlozis v album in poleg zapises kaj je na sliki. zdaj pa so se mi zaceli kopiciti cd-ji s fotografijami s potovanj (po par mesecih seveda pozabis kako se tocno imenuje tista stvar, kraj... ki je na sliki) in bi jih rada zacela urejat podobno kot prej v obicajne albume. ali mi lahko kdo pove ali obstaja program (in kje naj ga staknem) ki bi ga lahko imela nalozenega na racunalnik in bi z njegovo pomocjo izdelovala digitalne albume tako da bi lahko zraven slik pisala zapiske, dogodke....

najlepsa hvala za vse ideje in nasvete.

lp.

anja

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

23. sep 2008 18:38

Ja, po moje bi mogla dobit s fotoaparatom disketo za računalnik, ki ti reši problem. Če diskete nimaš, poišči program na internetu in si ga presnami. Za moj fotoaparat ( kodak ) to funkcionira.

ežoj

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

23. sep 2008 18:40

julijasi, misliš digitalni scrapbook? obstajajo free programi (ponavadi nimajo prav veliko predlog), sicer pa se ga lahko na črno sname iz kakih download zadev.

dh  

član od: 22.3.2008

sporočila: 62

23. sep 2008 19:18

Julijasi, saj gre stvar brez vsakega programa.

V raziskovalcu odpreš mapo SLIKE, potem novo mapo, napišeš naslov npr. Rusija, potem pa pod vsako sliko kaj je to kaj ono (če je pomembno). Jaz pod naslov vedno napišem tudi datum in jih tako razsortiram. Res pa je, da je to lažje, če delaš sproti in tudi v aparatu brišiš slike.

Če daješ na CD, delaj 2 ali 3 enake, ker ti lahko kateri CD čez čas ne odpre več, potem pa nimaš več.

Če želiš narediti slike, je na internetu program ePhotoLab - Foto Plus, na katerem lahko naročiš fotografije in jih dobiš zelo poceni.

dh

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

23. sep 2008 19:51

Julija, imaš tudi možnost brezplačno naložiti Googlov Program Picasa. To je tak urejevalnik slik, kjer lahko dodajaš tudi zapiske, pa še spletne albume lahko oblikuješ. Tako lahko tvoje albume gleda tudi kdo drug, oziroma so slike shranjene "na varnem" - na strežniku....za primer, če se računalnik pokvari in popapca vse podatke. Če uporabljaš Gmail za elektronsko pošto, boš videla že na osnovni strani, kje klikneš, da so Picaso naložiš na računalnik. mamaF - Mojca

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

23. sep 2008 19:54

Saj lahko narediš tudi v moj album.com, ali pa v windows movie makerju in imaš celo filmček iz slik, ali pa narediš Powerpoint. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

julijasi  

član od: 20.7.2006

sporočila: 130

25. sep 2008 11:09

ej ljudje vi ste res zlati. kulinarika gor al dol, vi vse veste. :))) hvala. anja anja

ksenjako  

član od: 10.10.2004

sporočila: 1086

25. sep 2008 12:38

Najbolje pa je, da si slikeš razviješ . Je najbolj "ziher". Jaz sem si jih lansko leto vse razvila preko DM (slika stane 10 centov) in tako me ni več strah če se mi kdaj sesuje računalnik. Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.k

evagirl  

član od: 4.10.2007

sporočila: 276

25. sep 2008 13:15

Slike lahko še vedno razviješ,če ti je tako všeč. Drugače pa picasa je vredu. evagirl

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti