Svetla krema

neznan uporabnik

tema odprta - 20. jan 2003 15:05 | ogledi: 3.887 | odgovori: 8

Pozdravljeni!

Kadar pecivo vsebuje cokoladno kremo, vedno pripravim tisto, ki vsebuje 0.5 L sladke smetane in 200-300 g cokolade in pri kateri je potrebno zmes najprej zavreti, potem pa dobro ohladiti in stepsti kremo- veckrat je bila omenjena tudi ze v receptih na straneh Kulinarike.

Zanima me, ce je kdo pripravil to kremo tudi ze z belo cokolado in kaksno mnenje ima o njej. Prosila bi pa tudi za kaksen drug recept za svetlo kremo, ki bi jo lahko uporabila npr. v kombinaciji s temnim biskvitom ali v sadnih tortah... Zanimajo me predvsem taksne kreme, ki ne vsebujejo jajc in niso "pretezke" (ne vsebujejo veliko masla ali margarine).

Hvala ze vnaprej!

Polona

piškotek  

član od: 14.11.2001

sporočila: 519

21. jan 2003 14:47

Pudingova krema Vanilijev puding skuhaš po navodilih na vrečki, le da jaz dam malo manj mleka. Ohlajen puding po žlicah primešaš penasto vmešanemu maslu, ki mu, po okusu, dodaš sladkor v prahu. Količinsko razmerje: en puding + cca 250 g masla V to osnovo včasih dodam narezano suho ali sveže sadje, čokoladne bonbončke, kokos, ... Druga opcija je lahko tudi v mleko vkuhana ostra moka s sladkorjem in nato vmešana v maslo s sladkorjem, odišavljena z rumom. Potem se spomnim še skutnih krem, z dodatkom želatine za stjevanje, kaj drugega, da ne bi vsebovalo jajc, mi pa že ne pade na pamet. Lp, Irena

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

29. jan 2003 13:16

Ojla, mož moje najboljše prijateljice ima v soboto fešto za okroglo obletnico, pa mu bom jaz naredila rulado s kremo iz bele čokolade in smetane, ti bom z največjim veseljem sporočila (upam, da dobre) rezultate. Drži pesti. LP Loni

neznan uporabnik

30. jan 2003 11:35

Loni, drzim pesti, da bi krema uspela! Polona

Loni  

3. feb 2003 8:32

Polona! Krema je ratala in to bela kot sneg, rulada je bila res luštna na pogled, temen biskvit in svetla krema, na sredini pa s čokolado oblite mini ruladke. Dobra je bila pa tudi, komaj mi je uspelo prišparati en mini košček za sestro. Lahko pošljem recept, našla sem ga v Anji. Lp Loni

neznan uporabnik

3. feb 2003 13:28

Loni! Hvala za informacije! Prosim tudi za recept. LP Polona polona

Loni  

17. feb 2003 8:53

Pozdravljena, sem malo bolj pozna, tukaj je recept, na žalost pa tudi ta krema vsebuje jajca. Boš videla... LP Loni BELA KREMA Potrebujemo 1 jajce, 1 rumenjak,1 žlico pomarančnega soka, 0.5 l sladke smetane, 250 g bele čokolade, 4 liste želatine. Čokolado nalomimo na koščke, damo v skledo, skledo pa postavimo nad kozico z vročo vodo. Segrevamo, da se čokolada razpusti. Želatino namočimo v mrzli vodi, da nabrekne. V kotličku nad soparo kremasto stepemo 1 jajce, 1 rumenjak in pomarančni sok. Iztisnemo želatino in jo razpustimo v tej kremni zmesi. Dodamo čokolado in razmešamo, da dobimo gladko kremo. Kotliček odstavimo na hladno. Ko se začne krema strjevati, stepemo sladko smetano in jo primešamo kremi.

DanaS  

član od: 23.2.2003

sporočila: 391

14. jun 2003 10:05

Loni, spet načenjam tole temo :) Ali je ta krema dovolj trdna tudi za nadevanje torte? (Če ne, kako bi jo spremenila, da bi bila dobra tudi za torto; tudi količinsko) Ali ji lahko dodajaš tudi npr. lešnike ali orehe... Hvala lp Dana Sporočilo je spremenil(a) DanaS dne 14. jun 2003 10:06:38

Loni  

8. jan 2004 9:12

Joj, to vprašanje sem pa spregledala, takrat smo ravno imeli doma invazijo noric in ni bilo časa za sedenje pred računalnikom. Krema je bila trda, tako da je, po moje, primerna tudi za torte. S kremo sem namreč napolnila rolado in jo tudi namazala z zunanje strani, skorajda 4 cm debeline. Se je zagotovo strdila. sorry, Loni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti