Pozdravljene, prosila bi vas, če je kateri že uspelo sestaviti recept za namaz Lino lada milk (Podravka) in bi ga bila pripravljena deliti z nami. Prosim!!!! Pozdravček.
muca1
Pozdravljene, prosila bi vas, če je kateri že uspelo sestaviti recept za namaz Lino lada milk (Podravka) in bi ga bila pripravljena deliti z nami. Prosim!!!! Pozdravček.
muca1
24. sep 2008 9:28
Mlečnega namaza še nisem delala, sem pa čokoladnega in je bil nama bolj všeč od kupljenih. Če ti kaj pomaga: jaz bi zmešala oz. stopila margarino ali kokosovo ali kakavovo maslo, kar ti je ljubše, lahko vsakega malo, pa mleko v prahu in sladkor v prahu, dodala kako vanilijevo aromo (ali pa vanilijev sladkor v prahu namesto navadnega). Verjetno bi naredila še sladkorni sirup, da bi bilo bolj mazavo (in dala temu primerno manj sladkorja v prahu) - to je kuhan sladkor (sladkor in voda, pa zavreš, dokler se malo ne zgosti, ampak ne karamelizira). Če želiš še bolj mazavo zadevo, lahko dodaš v kuhan sladkor še malo škrobnega sirupa (ali bonbonskega sirupa ali glukoznega sirupa - to je vse eno in isto). Veri
24. sep 2008 9:53
Veri hvala, bom poskusila. muca1
24. sep 2008 10:18
Ni kej, oprosti, ker nimam konkretnega recepta, ampak pri teh mazavih zadevah je fajn, ker lahko enostavno dodajaš: še malo sladkorja, če je premalo sladko, še malo glukoze, če je pretrdo, še malo margarine, če je prepusto, še malo mleka v prahu, če je pretekoče in premastno,... in boš gotovo dobila nekaj, kar ti bo všeč ven - ker toliko časa dodajaš, da dobiš to, kar ti paše. naslednjič, ko boš delala, pa lahko v en delček vmešaš še kako začimbico, mogoče vam bo všeč: cimet, klinčki, garam masala,... ali pa mlete lešnike, mandlje, pistacije,... za spremembo. Lahko pa zraven vmešaš stopljeno belo čokolado (daj potem malo manj sladkorja prej), pa bo po moje tudi zelo uspešno;) Kakvovo maslo da tak malo bolj žlahten okus, kot po beli čokoladi, kokosovo je precej nevtralno in namaz bo v tem primeru bolj trden kot če ga delaš z margarino. Če boš dala margarino za mazanje, bo zadeva bolj mehka. Če te še kaj zanima, vprašaj, pa bom probala odgovorit, če bom znala - zdaj mi mala spi, ker je celo noč galamila in imam čas;) VeriKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kavna torta (Coffee cake )
Burito palačinke z lososom