24. sep 2008 14:00
Jelenčkova, tisto, kaj je treba odgovoriti tipu, ki ti gre benigno na jetra, sem morala v zadnjih petnajstih letih trikrat-štirikrat uporabiti na različnih modelih in ti povem, da deluje.
Samo je pri teh stvareh treba biti pozoren. Stavki tipo "pa dej te hlače dol", "joj, moram na rit pazit" - tu je treba gedati cel kontekst in kdo je to rekel in še in še.
Sama poznam enega blazno duhovitega gospoda, ki je poleg tega tudi blazen prijatelj in ena velika duša in veš, da če ti bi šlo kaj narobe, bi ta človek dal svojo zadnjo srajco s hrbta, da bi tebe ogrelo - je preprosto izvenserijsko človečen. In to je tudi eden redkih ljudi, ki jih poznam, ki preprosto LAHKO reče, "pa dej te hlače dol", pa se zaradi tega nobena ženska ne bi počutila užaljeno. Skratka, človek zna še kvantati šarmantno - redek talent.
Ker pa so šarmantni, duhoviti, talentirani ljudje redka dobrina v vseh družbah, sklepam, da je tudi v Sloveniji tako in iz tega naprej izvajam trditev, da je verjetnost, da se v eni službi nabere več tako duhovitih ljudi, da lahko šarmantno kvantajo, minimnalna.
Zdaj, ljudje smo različni, Katka to nekao presliši in deletira, jaz bi si mislila, pa dobro, za to, da mi nekdo smeti delovnik z bedastočami, nisem nič bolje plačana, in bi ga utišala na način iz prejšnjega posta.
Imava pa s Katko skupno to, da ocenjujeva, da so take izjave predvsem butaste in jih (upam, Kati, da te pravilno razumem) ne ocenjujeva kot harrasment
Ker nadlegovanje - to je pa ena čisto druga zgodba.
Vendelina jr.