24. sep 2008 20:47
Jaz sem svojo lutko delala iz lepilnega traka in sicer tako, da sem se oblekla v vrečko za smeti, čeznjo oblekla staro majico, nato pa me je dragi celo oblepil s selotejpom :) trajalo je kar dolgo in na koncu je bilo kar malo zastrašujoče, ker sem bolj težko dihala. Potrebno je kar nekaj plasti selotejpa, midva sva uporabljala izmenično tistega rumenega za pleskanje in navadnega prozornega. Nato je s škarjami previdno odrezal selotejp z mene (po sredini hrbta), oklep sem slekla, ga previdno zlepila skupaj in ga napolnila s purpeno. Tukaj sem ga malo biksnila - ker sem bila preveč zagreta, sem vso tubo pene v oklep iztisnila naenkrat in je moja dvojnica čez noč dobila malo preveč napet trebušček :) Ta pena se namreč nazarensko raztegne. Sem bolj majhna, pa sem vseeno porabila celo tubo pene in modela nisem popolnoma napolnila, zato je verjetno bolje, če si kupite kar dve. Selotejpa sem pa porabila približno dve roli (vsakega po eno), nekaj mi ga je še ostalo.
Aja, pa pri vratu sem prilepila plastični obešalnik, ki sem mu prej odlomila konca - ostal je samo kavelj in malo plastike. Tako lahko lutko obesim na kljuko ali omaro. Druga varianta je, da si nekako narediš stojalo, to je verjetno bolj praktično, le da jo potem težje stlačiš pod posteljo :)
LP
RadaJem