Pred časom je kolegica spekla božanskoo'>o'>o'>o'> torto'>o brez moke. Mislim da je uporabila orehe, nisem pa prepričana. Recept sem izgubila. Mi lahko'>o kdo'>o prosim pomaga?
Hvala.
tea13
Pred časom je kolegica spekla božanskoo'>o'>o'>o'> torto'>o brez moke. Mislim da je uporabila orehe, nisem pa prepričana. Recept sem izgubila. Mi lahko'>o kdo'>o prosim pomaga?
Hvala.
tea13
17. jan 2003 10:39
Zakaj pa ne rečeš kolegici, da ti ponovno pove recept Tatjana
17. jan 2003 10:43
Tudi jaz že dolgo iščem recept za torto brez moke, pa mi ga ena obljublja že 3 leta, tako da sem že obupala in ga od nje nikoli nebom dobila. Se pa bližajo rojstni dnevi in bi se tudi jaz priporočala za recept. Jaz sem jedla torto z čokoladno kremo, res je bila odločna.
17. jan 2003 11:17
Tule je recept za rolado kjer je biskvit brez moke, z orehi in je super. Z manjsimi spremembami pripravis torto. http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?prikazi=ABC&I Imam pa tudi recept za torto brez moke, vendar je brez orehov, z velikoooooo cokolade. Ce te zanima ti ga lahko napisem. LP, R.
17. jan 2003 12:08
To rolado sem že poizkusila, pa ni takšna kot torta, ker je polnjena s kislo smetano, jez pa sem jedla s čokoladno kremo. Prosila bi pa za recept za to torto, ker imam zelo rada čokolado. Rebeka
17. jan 2003 13:59
Jaz sem nekoč naredila torto brez moke, za katero sem uporabila recept z vrečke vanilin sladkorja, če ti je to kaj v pomoč. Zakaj pa ne eksperimentiraš? Kdo pa je rekel, da moraš torto oziroma rolado napolniti ravno s kislo smetano? Namesto nje pač uporabiš tisto, kar ti srce poželi. Se pravi, čokoladno kremo. Pa brez zamere... Loni
17. jan 2003 16:08
Tocno to sem imela sama v mislih - od rolade uporabis biskvit, potem ga pa polnis po zelji (sama sem rolado nadevala s sladko stepeno smetano). Za cokoladno torto pa malcek pocaki, do ponedeljka, velja. LP, R
18. jan 2003 13:08
Za čokoladno kremo ti pa toplo priporočam najbolj enostavno in za mene najboljšo - smetanovo čokoladno kremo. V 1/2l sladke smetane nalomi 15-20 dkg čokolade za kuhanje in na manjšem ognju mešaj dokler ne zavre. Zares dobro ohladi (jaz dam 10 ur v hladilnik) in zmiksaj. Dober tek!
18. jan 2003 15:32
Pred kratkim, okrog božiča, je že nekdo poslal v rubriko recepti navodila za tako torto. Tudi sama sem jo že naredila, je pa res, da na pamet ne morem napisati količine sestavin, je pa po takem kopitu: mleti orehi, zdrobljeni piškoti in naribana pomarančna lupina, topljena čokolada (morda tudi jajca....se ne spominjam prav točno)...vse to umešamo in spečemo. Nato ohladimo, premažemo s pomarančno marmelado in prelijemo s topljeno čokolado. Tako narejena torta je božanska. Jaz sem osnovo uporabila tudi za drugačno torto; osnovo sem prerezala, napolnila z lahko kremo in koščki kanditov, premazala z neko izmišljeno kremo in rezultat je bil prav presentljiv. Če želite, vam lahko ob priliki napišem točne količine. Lep pozdrav in veliko eksperimentiranja vam želi TanjaG.
18. jan 2003 16:58
POGLEJ RECEPT PANAMA TORTA
20. jan 2003 17:27
Pozdravljena! Napisala bom recept za orehovo torto, ki ne vsebuje moke. Torta je res božanska! Biskvit: 25 dag sladkorja 10 dag staljene jedilne čokolade 10 rumenjakov 25 dag mletih orehov 2 žlici drobtin sneg iz beljakov pecilni prašek Krema: 1 maslo ali margarina 4 rumenjaki 2 vanilija 15 dag čokolade 2 sladki smetani - kremo razdelimo na dva dela. Biskvit pečemo 1 uro na temp. 200 stopinj( mogoče malo več: preizkusi z nožem!)v modelu za torto. Pečen biskvit enkrat prerežemo na zgornji tretjini. Iz spodnje tretjine izdolbemo biskvit - paziti je treba, da ne preluknjamo spodnjega dela. Izdolbeno maso vmešamo v polovico kreme in to uporabimo za nadev. Z drugo polovico kreme premažemo torto. Dober tek! Karolina kreichKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kraljevska jajčka s holandsko omako
Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev