Pred pol leta sem kupila 6kg pralni stroj Gorenje WA60.2 v Mercatorjevi akciji, cena je bila pribl. 420 Evrov. Že ves čas opažam slabo oprano perilo, nekatera oblačila, oprana in posušena na zraku prav zaudarjajo (bolj kot pred pranjem). Nekatere "smrdijo" manj, druge bolj, mislim, da je odvisno od blaga, debeline.... Opažam, da je v bobnu zelo malo vode ampak to naj bi bilo pri novih strojih normalno.
Poskušala sem že vse mogoče, prala polovično količino perila na programu za 6kg, ni pomagalo, menjala praške, mehčalce, dolijala vodo v boben med pranjem...vedno isto.
Poklicala sem serviserja, češ da ni dovolj vode, da pere "na suho"... serviser ni odkril napake. Rekel pa je, da morajo zadostiti pogojem kategorij varčnosti (A razred) in da zato zmanjšajo količino porabljene vode (ne glede na kakovost pranja) in da ljudje poskušajo vse mogoče...Svetoval mi je naj perem na najvišjem nivoju vode (to je 93 l za 6kg cunj !!!??? ali je to mogoče??)
Stroj je za njih vredu, smrdeče cunje jih pa ne zanimajo.
Zadnjič sem pri prijateljici videla soroden stroj (baje je moj delan za nemški trg, njen pa za slovenskega, drugače pa sta enaka) in pravi, da njeno perilo prav tako smrdi in ni dobro oprano, stroj ima 2 meseca.
Iščem kupce takega stroja, oziroma me zanima če ima še kdo takšne težave.
(poleg tega trga cunje in ima neskončno dolge programe pranja)
viva1
Temo je spremenil(a) viva1 dne 19. sep 2008 21:04:55