Ostali so mi rumenjaki, pa bi vas prosila, če ima kdo kakšen recept za sladico, ki vsebuje rumenjake, da ne bom metala rumenjakov stran.
Najlepša hvala.
P.S.: mož se že veseli, mi je zjutraj rekel, da bo to gotovo nekaj dobrega zanj...
darja slimsek
Ostali so mi rumenjaki, pa bi vas prosila, če ima kdo kakšen recept za sladico, ki vsebuje rumenjake, da ne bom metala rumenjakov stran.
Najlepša hvala.
P.S.: mož se že veseli, mi je zjutraj rekel, da bo to gotovo nekaj dobrega zanj...
darja slimsek
16. jan 2003 12:55
Ferdinandovi kolački, recept najdeš med sladicami (3 rumenjaki) lp
16. jan 2003 13:25
Vem, da je malo hitro in malo več dela: pustni krofi ali pa jajčni liker, hitro in dobro. Sporočilo je spremenil(a) Rebeka dne 16. jan 2003 13:28:16
16. jan 2003 14:04
O, super Rebeka, likerček bi pa res lahko naredila. Hvala za vse predloge darja slimsek
16. jan 2003 19:10
Samo NE delajte ga z domačim žganjem, temveč z 96% etilnim alkoholom, tako kot je napisano v receptu!! Jajčni liker ni Limončelo! Lep pozdrav!
4. feb 2003 11:35
Jaz rumenjake uporabim za tiramisu. Na vsak rumenjak dam 1 zlico sladkorja in 100 g sira mascarpone, ki mora biti izredno svez. Rumenjake in sladkor mesam toliko casa, da se sladkor raztopi, nato po zlicah dodajam mascarpone. Z mesalnikom mesam, da malo naraste in se zgosti dodam zlico ali dve likerja marsala in nato sestavim sladico: najprej dam eno plast piskotov (savoiardi) namocenih v razredceni, rahlo sladkani, crni kavi, nato malo kreme, pa spet piskote in kremo. Po vrhu posujem kakav v prahu. Recept je preverjen in navadno zelo uspesen. ribica
4. feb 2003 11:51
hm .. kako pa rata to, brez snega iz beljakov???? Pika
4. feb 2003 13:39
Jaz pa sem že dva krat pekla krofe in ne vem kam z beljaki !!! Običajno jih porabim za peko peciva - Domači prijatelj - s sesekljanimi orehi in čokolado, vedar bi želela kaj novega! Ima kdo kakšno idejo ! LP Mojca
4. feb 2003 15:21
za mm - mogoče pa naredite snežene kepe, namesto kreme z rumenjaki pa skuhate navaden puding. lp
4. feb 2003 17:17
Jaz sem pred časom v bazo napisala recept Srnin hrbet z beljaki, poizkusite, ne bo vam žal, pa lep pozdrav! Sporočilo je spremenil(a) goga dne 04. feb 2003 17:20:28
5. feb 2003 13:18
Sama porabim beljake, ki mi ostanejo od potic in krofov za kokosove piškotke: 30dag moke, 30dag sladkorja v prahu, malo limoninega sladkorja, 5 beljakov in jih polagaš na oblatke(Back-Oblaten) ter spečeš. Ali pa naredim beljakovo sladico: 7 beljakov( trd sneg), 16 dag moke, 18 dag sladkorja, 7dag orehov, 7 dag margarine. LP TanjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pečen riž z zelenjavo
Ploščati špageti Bavette z genovskim pestom, sušenimi paradižniki in cvetačo