Zanima me, kako si vi razlagate ta 13. člen Pravilnika
13. člen Študentom, vpisanim v prvi letnik visokošolskih zavodov, se upošteva uspeh pri maturi, poklicni maturi ali zaključnem izpitu in uspeh v zadnjem letniku srednje šole. Če se je študent vpisal na visokošolski zavod brez mature, poklicne mature ali zaključnega izpita, se upoštevata uspeha zadnjih dveh opravljenih letnikov srednje šole.
Uspeh se točkuje tako, da se vsota uspeha pri maturi, poklicni maturi ali zaključnem izpitu in povprečne ocene zadnjega letnika oziroma zadnjih dveh opravljenih letnikov srednje šole pomnoži z 18. Zbrati je mogoče največ 180 točk.
Uspeh pri maturi, poklicni maturi ali zaključnem izpitu se točkuje takole:
|
Študentom, vpisanim v drugi ali višji letnik, in študentom podiplomskega študija se upošteva njihov dotedanji študijski uspeh.
Študentom prvega letnika podiplomskega študija se upošteva študijski uspeh dodiplomskega študija.
Uspeh se točkuje tako, da se povprečna ocena pomnoži z 20. Zbrati je mogoče največ 200 točk.
Ne glede na povprečno oceno dobi študent, ki ponavlja letnik ali zamenja študijski program ali smer zaradi neizpolnitve obveznosti v prejšnji smeri ali študijskem programu, 60 točk.
Moj sine je imel na maturi 24 točk in povprečno oceno v četrtem letniku 4,0 - iz tega naslova so mu naračunali 140,4 točke, kar se meni nekako ne izide - to znese 162 točk in na pritožbo so mu odgovorili, da je napaka nemogoča, saj zadeve računalniško obdelujejo.
Teh dodatnih skoraj 22 točk bi ga na čakalni listi dvignilo za več kot 100 mest - seveda s predpostavko, da drugje napak ni bilo (v kar pa seveda močno dvomim, saj so podatke le vnašali ljudje).
A jaz mogoče ne razumem prav tega člena???
rrr Saj vem, da so vsi tisti, ki pač ne bodo prišli v študenta takoj v začetku v oktobra v istem zosu in bodo pač morali za določen čas poiskati kakšno drugo rešitev, ne zdi pa se mi prav, da so ga na ta način odpravili.
Temo je spremenil(a) ribaracarak dne 18. sep 2008 16:34:59