6. maj 2012 19:50
Jaz sem tudi še en teden po nabiranju cela popikana po rokah:))
No, če koga zanima; ko sem zadnjič spraševala o sladkorju v prahu...v en kozarec sem dala namesto celega sladkorja takega v prahu. Sladkor se je sicer lepo stopil, a mislim da se je vse skupaj malo začelo kisat oz. je zavrelo ali kaj, ker je edino ta kozarec nekako čuden - vršički (in trpotec,katerega sem tudi vmes dala) so postali čisto rjavi in delno rdečkasti in tekočina ni taka gosta (kot je sirup), temveč je taka vodena - sem tudi odprla in probala in s emi zdi kiselkasto. No, nisem sigurna, ampak možno je tudi, da sem dala PREMALO sladkorja, ker zaradi prahu nisem imela tako dobrega občutka ali je dovolj ali pa že preveč (ker se sladkor v prahu seveda takoj med samimi vršički pomeša in vsipa proti dnu...) Sem se bala, da bi dala preveč sladkorja, pa sem ga verjetno dala premalo in je zato zavrelo...Tako da ne rečem, da je krivo to, da je bil sladkor V PRAHU - enostavno ne vem...
No, pa tudi dva kozarca z medom sem naredila, pa se mi je eden prav tako začel nekako čudno obnašat - je prav tako tekoč in neke temne barve vršički - spet možno, da sem v tega dala manj medu kot v drugega...kaj pa vem... V glavnem, hotela sme odpret in poskusit, če je kiselkasto, a ga trenutno niti ne morem odpret, ker se je zaradi medu zlepilo...tako d abom še nekaj dni pustila na soncu, pa šele potem poskusila in shranila v klet, če bo vse vredu...
Ostali kozarci so pa na srečo vredu :)) Toliko o mojih letošnjih izkušnjah:))
LP
stajerka80