lep pozdrav
ker ste mi še do zdaj vedno pomagali z nasveti, se ponovno obračam na vas. pred 10dnevi je bila mami ugotovljena mesodeja bakterija in ker je šlo zelo hitro naprej so ji morali po celem trebuhu in polovici hrbta odstraniti kožo in podkožje torej vse kar je, do mišic. infekcijo so na srečo na ta način ustavili. seveda je bila tudi v umetni komi, zdaj jo že počasi zbujajo. problem pa je nastal pri temu kako naj pokrijejo to ogromno "luknjo". ker ima zelo slabo kožo- posledica 9letnega zdravljenja z Medrolom in lupus, so skušali čimvečjo površino zakrpati tako, da so kožo potegnali skupaj in zašili, iz noge pa so ji vzeli kožo v velikosti dveh iztegnjenih dlani in zakrpali ostali del. po pričakovanjih se koža ni parjela in je odrmla zraven pa tudi nekaj tistega dela katerega so potegnili skupaj in znova je nastal problem. jutri ji bodo to kožo odstranili in pustili da se rana sčisti potem pa znova. ampak mislim, da se tudi ta ponovni poskus ne bo obdržal.
operiral jo je plastični kirurg v Celju, mislim da dr. Orožim če se ne motim. najbolj me jezi to, da ko greš na informacije in vprašaš kaj bodo naredili v primeru da se koža ne bo parjela ne dobiš odgovora. njihov odgovor je ne vemo. torej bodo verjetno vedno znova poskušali presajati kožo dokler ne bo imela dobesedno olupljenih nog in staknala spet kakšno dodatno infekcijo.
no to je bilo malo jamranja z moje strani, zdaj pa me zanima če ima kdorkoli kakšne izkušnje s plastičnimi kirurgi s temi v Celju ali s komer koli. ker ne mislim obupat in iščem kakršne koli informacije o ostalih možnostih in drugih kirurgih.
hvala za vso pomoč in odgovore
NiNcHiKa