17. sep 2008 7:01
Bom dodala nekaj, ceprav ni cisto v odgovor mijimariji:
imamo veliko prostora okrog hise in smo namenoma posadili grme in drevesa,ki privabijo ptice.
Ni lepsega,kot opazovati pozimi sinice,ki pridejo trkat na okno in fehtat orehe,ce je krmilnica prazna, pa smrdokavra,ki ze dve leti gnezdi tako blizu, da mladicke vidim s prostim ocesom.Sivi muhar ima pa svoje"stanovanje " ze tretje leto cisto blizu glavnega vhoda...Prostor na terasi,kjer je poleti jedlinica, smo prestavili na drug konec hise, da ljubko zivalco ne motimo.Vsako leto ima dva-tri mladicke.
Po svoje te razumem, meni pac ni treba skrbeti za zelenico, ker imam naravno, bolj divjo, ampak je ne zamenjam se za tako lepo urejeno ,mestno.
In narava nam zaradi cloveske pohlepnosti, samoljubja in se cesa dobesedno umira pred ocmi.
Vsaj malo ji pomagajmo...
Res upam,da bos nasla razumno resitev.
Ja pa glavno sem pa pozabila: moz je avgusta obrezoval zivo mejo in naletel na gnezdo pravkar izvaljenih treh kosjih mladickov.Zaradi vrocine bi zagotovo umrli,no naredili smo "umetno streho" in upali, da jih mama ne bo zapustila.In res jih ni-vsi trije so preziveli in bodo pozimi gotovo gostje
mojih grmovnic , oblozenih z jagodami.
Pa se ne jezim...nasprotno!
Lp lucka
Sporočilo je spremenil(a) lucka52 dne 17. sep 2008 07:09:59