12. sep 2008 14:40
Oh, srednja šola... Pri predmetu psihologije smo se na koncu leta šli "igrico" napiši problem na listek in ga vrži v škatlico. Iz nje je potem nadobudni mlajši "profesor", ki je bil na začetku svoje kariere, vlekel listke, bral probleme-vprašanja na glas in tudi na nek način odgovarjal. Nekatere sošolke so pisale npr.: Imam problem, da sem zaljubljena v svojega profesorja psihologije...
Seveda smo se vsi smejali, potem pa je potegnil moj listek (jaz sem vedela, da je moj) na katerem je pisalo: Imam problem - nimam cilja. Potem je zvonilo. Še danes ne vem, kaj bi človek odgovoril... Ampak dejansko je bilo to res.
V srednji šoli sem prebrala ogromno knjig, "raziskovala" sestavo človeške glave, možganov, se ukvarjala s tumorji, ki jih razžirajo (seveda samo iz literatur), risala načrte hiš - ob tem računala statiko in se spraševala, kako bi stala steklena stavba, kako bi prenesla upor vetra,... "preučevala" nebesna telesa - planete (mimogrede, pred leti, ko so črtali Plutona s seznama planetov sem bila šokirana in še vedno, ko me otroci vprašajo, koliko je planetov v osončju, jim avtomatsko rečem 9...), delala seminarsko nalogo na temo robotov - njihova sestava, sestava senzorjev, njihovo programiranje..., prerokovala sem iz kart (s tem sem nehala, ko so se napovedi po nekaj mesecih mojim prijateljicam dejansko začele uresničevati in so hodile po še več "prerokb"), risala plakate za raznorazne prireditve, risala portrete pevcev in skupin (npr. Alice Cooper, G"N"R, Bon Jovi, SkidRow,...), delala na dijaškem radiju, delala prispevke na kabelski televiziji in nenazadnje igrala kitaro v dijaški skupini...
V glavnem, nisem imela cilja.
Po srednji šoli sem se vpisala na Pravno fakulteto (najbolj zato, ker me je Rimsko pravo blazno fasciniralo), študija nisem končala (pravzaprav niti 1. letnika...). In ga tudi ne nameravam, čeprav dandanes ogromno prebiram zakone te in one... Pravilnike te in one... Statute te in one... Ampak, kot je že Vendelina zgoraj napisala, je spremljanje zakonov dandanes potreba...
Če potegnem črto po prehojenih 10-ih letih odkar sem končala srednjo šolo in "pridelala" "samo" V. stopnjo izobrazbe... Imam zelo dobro službo, solidno plačo, delam delo, ki ga imam rada...
Želim pa vsaj za eno stopnjo višjo izobrazbo... zaradi občutka.