14. sep 2008 0:17
ksenjako je napisal/a: |
Nikakor se nebi strinjala da je to razpuščena gimnazija. Nasprotno- mislim, da se lahko primerja s katerokoli gimnazijo.
Sploh pa ni res, da s to gimnazijo ne boš nič- mislim, da si na tej gimnaziji še največ, ko jo narediš. Ali si kaj boljši, če narediš poljansko gimnazijo? Mislim, da še manj. Tu se naučijo risanja, ... iz poljanske g. pa prideš brez nekega uporabnega znanja.
Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.k |
Je razpuščena gimnazija in se po zahtvnosti ne more primerjati s katero od drugih (bežigrajsko, poljansko, ledino...). Uspeh na maturi tistega letnika v katerem sem bila jaz je bil porazen, na ALUju ne marajo že izobraženega folka, raje imajo nove ideje, ter človeka, ki ga lahko oni oblikujejo, za na arhitekturo nucaš pa dobro sprejemce narest, ki jih lahko tudi samo s pomočjo tečajev. Kar se tiče strokovnih predmetov jih je kar nekaj, vendar meni to ni bilo to... Pa ne govorim tega, ker ne bi znala risat. Poleg tega je za razpuščenost kriv urnik: veliko smo imeli prostih ur, telovadbo na drugem koncu mesta, večinoma se iz tistih let spominjam visenja po bližnjih kafičih med frej urami...
Šele ko sem prišla na poljansko gimnazijo sem videla koliko pravzaprav zahtevajo od tebe. Matematika, angleščina, in še nekaj drugih predmetov na precej višjem nivoju. Na oblikovni sem imela matematiko 4-5, na poljanah komaj 3, pa sem šla lahko pisat maturo na višji nivo, sedaj pa sem na faksu, na katerem je veliko matematike, in mi ne dela problemov.
Tudi o poljanah nimam dobrega mnenja, sem pa vsaj naredila maturo in imela tam 2 leti normalen urnik, pa še na količino dela na faksu so me malce pripravili. Tako, da je bil zame hujši preskok iz oblikovne na poljane, kot potem na faks.
Tako, da se strinjam s tem, kar so rekli pred mano: če misli iti nekdo na faks naprej, naj gre na gimnazijo. Če misli, da bo to preveč dela zanj, pa naj najde neko bolj usmerjeno šolo, iz katere pa se še vedno da priti na faks.
Urša