Mi lahko poveste kaj se da v mošt (nek beli prah), da ga ni treba prekuhat in ostane sok. Imeli bomo cca 200 L mošta.
LP
prozman
Mi lahko poveste kaj se da v mošt (nek beli prah), da ga ni treba prekuhat in ostane sok. Imeli bomo cca 200 L mošta.
LP
prozman
15. okt 2008 8:03
Doda se kalijev sulfat. lp radojedec
15. okt 2008 8:30
Ampak, a je to potem še naravni sok ? V njem je kemija , kalijev sulfat ni ravno sladkor v prahu. Kaj pa pravzaprav ta "beli prah" v moštu naredi ? Hvala za odgovor ! LP hedonist
15. okt 2008 8:48
A je to VINOBRAN? zima13
15. okt 2008 9:22
Mošt lahko tudi nalijete v plastenke ( ne čist do vrha) in v zamrzovalno skrinjo z njimi. Ko se odtali, je tak kot prvi dan. Samo toliko soka bo zasedlo skoraj celo skrinjo. trlica
15. okt 2008 18:50
prozman, moje mnenje je, da če hočeš imeti domač mošt, ne pa kupljenega se boš moral sprijazniti s tem, da se ga prekuha, ker če dodaš ti neko kemikalijo to ni več to. femica
15. okt 2008 23:34
Mi smo eno leto malo eksperimentirali s tem, a se nam je kljub temu pokvaril. Dodatki pa so: askorbinska kislina (vitamin C), želatina, bentonit, eni encimi, kalijev sorbat in se mi zdi, da še nekaj, pa sem pozabila. Se kupi v kmetijski apoteki, je v kompletu, stane pa okoli 8 evrov. Ga je pa za 100 L mošta. Letos sem v grozdni sok dodala kalijev sorbat (kot konzervans), ker nam je lani tudi zavret kmalu spremenil okus. Bomo videli, kaj bo letos. V jabolčni pa ne dodamo nič, samo zavremo in zalijemo s parafinom. Ostane dober do pomladi. AtinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti z brokolijem in prepraženimi drobtinami z inčuni
Ajdove palačinke s slivami in sladoledom