Plačilo vrtca

tema je zaklenjena

naj  

član od: 21.12.2007

sporočila: 69

12. sep 2008 13:19

Žal tudi jaz ne morem biti tiho ob vsem tem. meli imaš res krasno službo ker si lahko toliko na internetu ali pa zelo popustljivega šefa/šefico ker to dopušča. S partnerjem imava enega sina in zasluživa toliko da prideva od ene moje plače do druge. Ker on pa se doma ukvarja z manjšo kmetijo tu se pa tako ve koliko se lahko sploh "zasluži". Vendar še delava vseeno na tem da sin dobi bratca ali sestrico ker nikakor nočeva da bo edinec. Pri vsem tvojem pisanju me je najbolj zmotilo to da kritiziraš, da so slabi tisti ki dobijo oblačila od drugih. Tudi midva dobiva za sina precej oblačil od moje sestre in sva zelo srečna da jih. Tu in tam mu seveda kupiva tudi kaj novega vse ostalo pa ponosi za svojim bratrancem. Kajti če bi mu morala kupit čisto vse za oblečt potem priznam da bi nam šlo z denarjem res zelo na tesno. Kot sama veš otroci zelo hitro rastejo tako da enega oblačila ne morejo imeti dolgo. naj Sporočilo je spremenil(a) naj dne 12. sep 2008 13:24:21

neznan uporabnik

12. sep 2008 13:21

ja ok...ne da se mi več...ker imam tako dobro službo grem pač danes domov ob 13:30....cav meli79

jana 07  

član od: 8.10.2004

sporočila: 187

12. sep 2008 13:24

Očitno nate že zdaj vpliva polna luna in iz tebe izvablja samo hudobijo in sovraštvo. Smiliš se mi, pa ne zaradi pomanjkanja denarja ali materialnih dobrin, ampak ker ne premoreš človečnosti in skriti svoje požrtnosti. Ponavadi ne pišem, ampak to kar ti počneš, je višek. jana 07

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

12. sep 2008 13:29

Aja,pa ti povem še eno veliko skrivnost: otroci, rojeni v isti družini, se praviloma ne sovražijo, ampak se imajo radi: zato se ni treba 24 ur na dan igrat z vsakim posebej, ampak se lahko igraš z večimi skupaj. In potem se igrajo sami med sabo, da ti skuhaš kosilo (vsaj upam, da bo tako, pri nas je bilo)... če si za vsakega vzameš 20 min. na dan, da si samo njegova, je čisto dovolj, ostalo si pa od vseh. Otrok se največ nauči od staršev: če ne bova imela za šolo jezikov, jo bova sama organizirala za njo in par prijateljic, bomo meli angleške zajtrke vsako soboto, recimo. Otroci veliko poberejo mimogrede in se veliko več naučijo tako kot pa na nekih organiziranih zadevah. In da se jih zabavat tudi brez denarja. ker jim je glavno, da se jim posvetiš. In takrat ni treba, da je to ne vem kaj, glavno, da imajo tebe! In da ne zahtevaš od njih nemogočih stvari in nanje prenašaš svojih ambicij, ampak da jim pustiš, da so enostavno otroci! Vsaj pri 5ih letih, no! Pri nas so šole javne - ne rečem, da so čisto zastonj, ampak šolnine vendar ni. In so dovolj dobre, vem, da vem vsaj toliko kot enako stari ljudje iz drugih držav. V naših šolah se lahko veliko naučiš, tudi če nimaš najnovejše peresnice! Če hočeš. Ne vem, kaj je zate reven, ampak verjetno bi mi bili revni zate - pa sva obe s sestro dipl., bratec bo tudi v kratkem, upam, jaz pa v po tehle porodniških še dr. Vse zelo zakonito:) Bo to dovolj prepričljivo? Oče je tudi dr, vendar pa 2 leti ni dobival plače, pač tak čas. Hočem rečt, da ti izobrazba ne daje nujno zagotovila za delovno mesto in plačo za vekomaj veke. Pač pridejo taka in drugačna obdobja in najlažje je jamrat, kako vsi kradejo... Če dobro narediš maturo, se lahko vpišeš kamorkoli! Kake znane družine neki, ne seri no! Če pa ne narediš dobro in ne narediš posebnih sprejemcev, kjer jih imajo, potem pa rabiš veze, nedvomno! Ampak to ne pomeni, da nisi prišel not, ker nimaš vez, ampak ker nisi dovolj dober! Moja mala trenutno spi, da se ne boš usajala, zakaj mam čas tole pisat - delat ne smem pa nič drugega, če želim donosit še drugo punčko, tak da pač zabijam čas;) Ker sem jih že v prejšjni nosečnosti enkrat slišala, kaj sem sam za računalnikom - z veseljem ne bi bila, ampak ko si bolan, pač nimaš dosti izbire... PS: če bereš moje poste - vse, iz različnih tem - se ti res zdi, da sem nesrečna globoko v sebi, ker nimava 500E ali več na osebo? Ker meni se zdi, da mi bo večina prtrdila, da me ne vidijo kot neko zagrenjeno osebo - ali se motim? PPS: samo zaradi revščine otroci ne delajo samomorov: v Afriki in Indiji, kjer je standard najnižji, je stopnja samamorov najmanjša! Sploh če jim starši znajo normalno predstavit stvari: imaš to, nimaš pa tega, za vse pač ni, povej, kaj bi rajši, pa se bomo zmenili... Samomore in detomore delajo ljudje zato, ker jih nihče ne sprejme, ker se počutijo sami v svoji stiski!In sestrica ti tu lahko veliko pomaga;) Ker se prepričajo, da je denar res ključen, ker ne vidijo več smisla, ker se začnejo kregat "zaradi denarja",... vendar je zadaj vedno nekaj drugega! Nihče ne bo ubil svojega otroka zaradi revščine, vsaj ne pri nas, ko veš, da ga lahko daš v rejo ali posvojitev takoj in bo imel "vse" - materialno gledano. Veri

Bertulina  

član od: 12.9.2008

sporočila: 10

12. sep 2008 13:30

sm zaposlena oseba s troizmenskim urnikom za 850eur mesečno, trenutno na porodniški za drugega otroka in dobim zdej 500eur, vrtca plačam 160eur, pa tud 200 bi ga, ker vem, da se ma moj otrok tam fajn. To pa je najbolj važno. Pa glih tko mam druge stroške. S tem, da jo vozim vsako jutro 10 km in popoldan tud, ko jo grem iskat Bertulina

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

12. sep 2008 14:08

Da se vrnemo k prvotni temi, ko že sprašuješ: JA, JE NORMALNO, da toliko plačuješ. Naša dva sta bila v avgustu prisotna 3 dni in za oba plačava čez 300 €. V juliju je bil znesek nižji, ker smo koristili rezervacijo, o kateri sem prej pisala. O ostalih temah, kdo je bolj srečen ipd., ne bi izgubljala besed, ker ni vredno. Jaz te zagotovo ne bom prepričala, pa tudi ti mene ne. Tako da ... pojdi ven na sonce in se prepričaj, da je svet lahko vseeno lep, tudi če je vrtec drag. Atina

bluoka  

član od: 21.8.2007

sporočila: 42

12. sep 2008 14:30

Tudi jaz sem bila brez službe ko sem dala otroka prvič v vrtec, pa nisem bila oproščena plačila, ker je pač otrok imel tudi očeta in ta oče dohodke, od katerih smo živeli vsi. In tudi tvoj otrok, meli79, ima očeta, kolikor sem razbrala iz tvojih postov, zatorej ne govori da si uboga samohranilka! Ker preživnina ki jo dobivaš od otrokovega očeta ti pa lepo pokriva strošek vrtca, pa še ostane ti. Saj verjetno niti ne boš prebrala tega kar sem napisala, pa vseeno. Pa ne obtožuj drugih, če jih ne poznaš. Pa lep dan ti želim. bluoka

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

12. sep 2008 14:34

Ta tema je še en dokaz, kam človeka pripelje pozitivno razmišljanje !

In kam one druge.

jasna

kuharca37  

član od: 21.3.2006

sporočila: 563

12. sep 2008 14:34

Meli79 jaz imam vse tisto kar ti sovražiš....4 otroke,nimajo vsega polno rit,dva že od 15 leta služita sama...vedno poskrbim da so na morju pa čeprav sama nisem,pečem piškote ,torte,pulim plevel ,molzem krave .....pa še nekaj imam -partnerja z katerim se o vseh težavah pogovorim in skupaj rešiva težave ,zvečer se pa še malo pocrkljava...ja to tebi manjka -ljubezen in sex zato si pa tolk nesramna. Najmlajša hčerka hodi v 3 razred kjer je 15 otrok v enem oddelku in sva zadnjič računali da če bi vsak sošolec v šolo pripeljal svoje bratce ,sestrice bi jih ratalo 56....tko da izračunaj kakšno je povprečje otrok v naših krajih. kuharca37

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

12. sep 2008 15:04

Pri nas so že na prvem roditeljskem sestanku jasno povedali pravila "igre". Cene vrtca jaz še ne vem, ker še nismo dobili položnice.

Vsak vrtec ima jasna pravila, o plačilu. Nič si ne izmišljujejo. Cena je taka in pika. Lahko edino otroka odjaviš (če se ne motim za 2 meseca v enem letu). V tem času plačuješ samo 50%. Če pa je bolan, pa ga lahko odjaviš od kosila. Ni nevem kakšen znesek, ampak če denarja ni, se tudi to pozna.

In meli... če imaš ti "slabo" življenje, mi člani kulinarike nismo krivi. Kvečjem si sama.

Ker si jezna na vrtec in se mi s teboj ne strinjamo, si jezna še na nas. Vsi se po malem ubadamo s financami. Eni, ker ne gre skozi mesec, drugi ker jim je zmanjkalo par centov za nove "versačijeve" hlače, tretji spet ne vedo kam z vsem denarjem (teh je pomoje bolj malo) .

Vsi imamo probleme. Eni takšne, drugi drugačne.

In ne obsojat ljudi, in jih zmerjat, ker imajo otroke. Hvala bogu, da jih imajo .

Pa, imejmo se radi. Kulinarika je zato, da nas razvedri in ne živcira.

Lp

MM

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti