13. sep 2008 20:36
Ne, moji otroci niso zafrustrirani, ker ne nosijo (zgolj) oblačil z znamkami. Sta zavoljo drugih stavri dovolj samozavestna, da nosita tisto, kar jima je všeč, četudi iz H&M, ali iz Victoria"s Secert perilo, če se hčeri že zahoče. Alipa sploh brez kakšne znamke, pač izvelečeno iz nekega kupa, ker jima je bilo všeč.
Hočem reči, da zavoljo znamk na oblačilih ali obutvi ali na čem že trpijo samo tisti, ki so nesamozavestni in je to edina reč, s katero se med vrstniki lahko uveljavijo. Moja dva sta se uvelajvila v športu in kot veseljaka v družbi, pa nihče še opazil ni, da se sin pripelje z beemvejem (če smo mu ga že posodili), ali da ima hči na nogah sandale za 350 evrov (ki jih je od tete dobilaza darilo, ker se ji sami zdi škoda dati toliko denarja za obutev). Tako, da meli 79, ni vse v znamkah in denarju, in tudi otroci strašev, ki bi si to lahko privoščili, lahko otroke vzgojijo tudi drugače, kot da jim vtepajo v glavo,da je samo videz pomemben.
In še to. Če se znaš organizirat, imaš čas za igro z otrokoma, pospravljanje, likanje in čiščenje, za dobro službo, peko peciva, skrb za lastno podobo in čas samo zase, potem pa tudi za dober seks. In še za veliko drugih reči, ki osrečujejo.
Četudi imaš ti vse to, morda le brez peke peciva, ti pa en bistven kolešček v glavi manjka. Vsaj za moj okus ozroma glede na tvoj način komuniciranja z vsemi tistimi, ki ti ne dajo prav. Kaj pa ti veš, kaj me sicer v življenju počnemo, razen da visimo tu gor na kulinariki? A misliš da moj sin pri treh letih ni govoril treh jezikov? Pa da jaz (in množica drugih tu gor) razen slovenščine in kuhalnice ter delanja otrok res ne zmoremo nič drugega? Kaj pa če imam jaz le enoizmensko delo, dva in pol krat večjo plačo od tebe in lahko za povrh še malo več kot ti tudi med službo visim na kul slo in drugih portalih, pa še treba se mi ni bat, da bi mi šef izza hrbta gledal? Ker četudi me vidi, nič ne reče, kvečjemu kak zafrkantski mali dobi od mene. Pa sem v d.d. v službi, in tudi solatnik nisem. Torej? Ne se imet za nekaj več od nas. So ti zadovoljna dekleta na tem portalu marsikatero modro besedo namenila, pa ti v svoji zaslepljenosti ne sprevidiš, kako zelo ozka si v svojem razmišljanju. A smo vsi mi bebci samo zato, ker ne trobvimo v isti rog s teboj? Daj no. S kolikim tu gori se moje mnenje o drugih temah razhaja, pa zato ne pljuvamo vse povprek?
Daj no, skuliraj se malo, nisi edina zveličavna pod soncem, tudi kdo drug pod tem ljubim nebom je izkusil nekaj življenja, očitno uspešnejšega in bolj polnega od tebe. Torej ti lahko zavidaš njim. Me tebi res nimamo česa zavidati.
Mimogrede, kdaj si se zadnjič namsejala, takole iz srca? Po moje že dolgo ne, sicer ne bi takih odgovorv kvasala.
Mamamia
mamamia