11. sep 2008 14:27
Mene vedno vsi označijo za hiperaktivno, pa nimam zato nobenih problemov - res sem težko pri miru in če mi je dolgčas, npr. kdaj pri predavanjih, se zaposlim s čisto tretjimi stvarmi: rišem raznorazne like, dopisujem si po papirčkih s sošolkami, včasih celo zaspim... Pa nisem nikoli imela zato problemov v šoli, vedno sem bila visoko nad povprečjem... Hočem rečt, da ni nujno, da je kaj narobe, če si označen za hiperaktivnega - ni nujno, da boš zato imel probleme. Imela sem sošolca, o katerem sem enkrat že pisala, ki je bil tudi baje hiperaktiven in so mu seveda predpisali tablete, ki niso nič pomagale. Pomagalo pa je to, da takratna tovarišica ni bila podobna tem od zvezdičinega sina in ga je lepo posedla zraven mene, v prvo klop, da sem ga skoz spodbujala, napiši to, vzemi barvico, prepiši to, koliko je to plus to... to pa JE pomagalo! Pač rabijo drugačen pristop, pa več pozornosti! Tudi ko sem inšturirala sem dobila par primerkov, ki so jih označili za hiperaktivne (tudi strokovnjaki), vendar se je z njimi dalo čisto lepo delat, samo drugače: pač ga ne siliš, da je 45 min. popolnoma na miru, vneseš kak poizkus, magari da vržen na tla zmečkan in nezmečkan list, pa gleda, kateri prej pade in jim je navadno že to dovolj... Tablete pri otrocih pa v skrajni sili, če res ne gre brez, vsaj po mojem mnenju... Saj je Einstein tudi ponavljal prvi razred, ker je bil bolj "počasen", sploh pri matematiki... Veri