11. sep 2008 20:42
palačinke z marmelado in majonezo sladoled in pečeni krompirček ajdovi žganci s tunino tulka
11. sep 2008 20:42
palačinke z marmelado in majonezo sladoled in pečeni krompirček ajdovi žganci s tunino tulka
11. sep 2008 20:43
Na sejmu rož v Padovi so kmetje ponujali debele lomljene kocke parmezana z medom. Poleg paše tudi kakšno orehovo jedrce. minja
11. sep 2008 20:56
Pa banane zavite v slanino in popečeno na žaru. Meni ni po godu, vsi ostali pa tako hvalijo, da sem raje tiho :) Mi pa smo v osnovni šoli zmešali navadni jogurt z veliko sladkorja :) zgleda da ima vsak vsaj en sladek spomin iz osnovnošolsih ali srenješolskih let. nitta Sporočilo je spremenil(a) nitta dne 11. sep 2008 20:59:23
11. sep 2008 21:05
- žlica sladkorja v kozarec piva (nastanejo zelo goste sladke pene), - na kruh namazano maslo, na vrh pa na kolobarje narezana banana, - na kruh namazana pašteta in čez žlica medu (to je imel v otroštvu zelo rad moj sin) - mali hlebček kruha, zraven pa 100 g mlečne čokolade (je bila svojčas knapovška malica) rdecapesa
11. sep 2008 21:27
Polnozrnat kruh s sirnim namazom in marmelado (najboljša je iz brusnic) Miške z medom, pršutom in olivami Kumare s sladkorjem Pa še najbolj meni nerazumljiva: kruh in pire krompir
11. sep 2008 21:55
frina, na kruh z banano gre nujno še cimet.
tigris, fižol s kislo smetano ij ocvirki je pri nas vsakdanja jed. pa nisva iz istih krajev, če se prav ne motim.
Potica s šunko na veliko noč je pa obvezna klasika v naših koncih.
Meni je bilo pred davnimi leti povsem nenavadno: palačinke s slivovo marmelado in solata iz svežega zelja s krompirjem, resda z navadnim oljem, pri prijateljičini mami v Kranju. Sem vljudno jedla in - bilo mi je čisto všeč.
Mi je pa še danes povsem neužitna kombinacija pomfri s kečapom....bljak...
rimljanka - zasebno mnenje
11. sep 2008 22:46
- margarina in marmelada zmešana skupaj in šele potem namazana na kruh, - pašteta s kislimi kumaricami ali vloženo papriko, - spomnim se stare mame, ko je kruh namakala v vino in potem rekla, da ji je kruh popil vso vino , - kečap, majoneza in zenf zmešani skupaj kot dodatek k pomfriju..., - žganci zabeljeni z ocvirki in preliti s toplim mlekom, - pražen krompir na ocvirkih z makaroni in jajcem (to jedo v zasavju, reče pa se grenedirmarš); prvič jedla ne dolgo nazaj in moram rečt, da je kar okusno. BiBaBuBa
11. sep 2008 23:03
BiBaBuBa je napisal/a: |
- - spomnim se stare mame, ko je kruh namakala v vino in potem rekla, da ji je kruh popil vso vino , BiBaBuBa |
12. sep 2008 7:07
rimljanka je napisal/a: |
Mi je pa še danes povsem neužitna kombinacija pomfri s kečapom....bljak... [nagelj] rimljanka - zasebno mnenje |
12. sep 2008 8:13
ZAČETNICA je napisal/a: |
Jaz se raje odpovem krompirčku, kot da ga jem brez kečapa. V bistvu sem pravzaprav odvisna od kečapa. |
To pa poznam... jaz bi ga najraje še zraven juhe jedla
Lep dan in veliko se smejteKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tarte tatin z jabolki
Rezanci Tagliatelle na bolonjski način