10. sep 2008 16:52
tumpika je napisal/a: |
To ste že čule, ka poleg pudinga kruh ješ? tumpika |
tumpika je napisal/a: |
To ste že čule, ka poleg pudinga kruh ješ? tumpika |
Nutella z mortadelo?
jasna
10. sep 2008 16:55
Jasna, prav si prebrala! Lp lucka
10. sep 2008 17:44
Jasna , moj sin je bil ene slabega pol leta v dijaškem domu in v tem času je kar nekaj frendov prepričal, da je nutela z domačo suho salamo prva liga....
Jaz se pa iz svojega dijaškega obdobja spomnim vsakodnevnega obrednega pitja črne kave s stepenim rumenjakom - vsak dan smo s sladkorjem steple par rumenjakov in čez to nalile vročo črno kavo - kolk je bilo to sladko, kar strese me, če se spomnim, pa kolk holesterola smo takrat zaužile s cimrami - no pa saj takrat davno se nihče ni ubadal s holesterolom in podobnimi rečmi, tudi dohtarji ne.
rrr
10. sep 2008 18:01
PIščanca s suhimi marelicami sem že jedla, običajno tudi v božično gos dodamo, poleg jabolka, še suhe slive in marelice.
Všeč mi je tudi kombinacija krhke zelene solate, krhljev mandarin, pečenih piščančjih trakov in rozin, pa iranska zadeva z jajčevci - zmečkani opečeni in dušeni jajčevci z dodatkom česna, soli, popra in strtih orehov, na vrh pa čvrst jogurt in malo olivnega olja.
Začetnica, saj nisem mislila zares s tisto Šatjersko...razen redkih izjem res vlada pretirana enoličnost...
mamamia
10. sep 2008 18:09
mamaF, mislim, da je to že kar star običaj - Velika noč je tako velik praznik, da so od nekdaj k mesu prigrizovali potico in ne kruh (to je uporabil tudi Ivo Zorman v romanu V sedemnajstem).
Moja stara mama me je naučila jesti kruh s čokolado - takrat še nismo poznali Nutele in podobnih namazov, rebro čokolade in kos kruha - paradiž (pa fajn je bilo, če je bila čokolada jedilna).
Pa še ena kombinacija, ki mi nikakor ni bila všeč -na akciji Sava (letnica ni pomembna, hehehe) so nam za zajtrk vztrajno servirali kruh, marmelado in pašteto. Ko voli, nek izvoli!
LP
cervus
10. sep 2008 18:34
Zmečkana banana, namazana na kruh.
Na tisti MDA pa je bilo predvideno, da namažete samo eno stvar. Drugo tovariško razdelite. No. Elaphus, kaj je v tem čudnega ?
F r i n a
10. sep 2008 18:52
Meni gre k palačinkam z marmelado obvezno nekaj kislega: ali kislo zelje na solato, ali zelena solata, odličen je tudi fižol v solati, če pa ni drugega, so pa tudi kisle kumarice ok. Na potico pa namežeš kislo smetano, je potica kar bolj dobra. sara
10. sep 2008 18:58
Meneju je najtabojšeša kombinacija: pire krompir, špinača, pohane letance in obvezno še zelena solata. Ko to pojem, grem lehko samo spat. Za malco jabolko in štikl kruha, pa mi je isti okus ko jabolčni štrudl z jabolki. Poleg gobaste župe pa mi kruh nea paše, pač pa palačinke z marmelado. En bratranec pa že od maliga je na kruh namazano maslo, pašteto in majonezo. Ali pa enotni kruh, gor posipa cuker in poškropi z vodo, ka je cuker čista moker. tumpika
10. sep 2008 19:12
Hja, frina, globooko skesano priznavam, da to drugo stvar nismo tovariško razdelili, ampak (kapitalistično?) zamenjali. Tisti, kii je na kruh namazal pašteto, je dobil pašteto od tistega, ki je namazal marmelado in dobil v zameno - kaj pravite, kaj? Ja, marmelado, ne!!
LP
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti s kozicami in omako Basilico
Jabolka v srajčki