9. sep 2008 21:41
Jaz pa priznam, da sem precej obsedena s čistočo in pospravljanjem. Deloma sem moje fante navadila , da pospravljajo za sabo, ampak ko imam kakšen slab dan me pa itak vse moti. Zadnjih nekaj let se krotim, da kdaj malo spregledam. Ampak vedno imam v mislih, pa kaj čem odlašat, bom imela pa drugič več dela. Ne morem ležat, brat ali gledat TV, če ni pospravljeno, sproščena sem le v čistem in urejenem okolju. No , če grem od doma, pol me pa manj moti.
Naj povem pa eno zanimivost. Moj starejši sin je bil kot majhen otrok izredno redoljuben, vse njegove stvari so morale biti pospravljene, zvečer ni mogel zaspati, če njegovi copatki niso bili na točno določenem mestu. Veliko mi je pomagal tudi pri ostalih gospodinjskih opravilih, tudi pri kuhanju. Ko je odšel v Ljubljano v dijaški dom, se je ta zgodba obrnila.
Briga njega za ta red.˝Mami ti čist pretiravaš, ne veš kakšno imajo drugi,˝so njegove besede.
Res pa je, da si vzamem čas za otroke, tudi če je za pospravit. Takrat, ko imajo oni svoje obveznosti, pa jaz pospravljam, no pa kakšna urica samo zame še vedno ostane, če se le dobro organiziraš.
LENČA