Pri mami se je v stanovanju pojavila plesen, v tem stanovanju je že več 10 let. Plesen se je pojavila letos prvič,kljub rednemu zračenju.
Prosim za nasvete, kako se ve bojujete s to težavo.
lp,
anitram1
Pri mami se je v stanovanju pojavila plesen, v tem stanovanju je že več 10 let. Plesen se je pojavila letos prvič,kljub rednemu zračenju.
Prosim za nasvete, kako se ve bojujete s to težavo.
lp,
anitram1
9. sep 2008 12:04
Jst mam tud ful velike probleme s plesnijo v eni sobi,ki ima 2 zunanji steni. Ful bi mi prišel prav kak nasvet. evagirl
9. sep 2008 12:17
Plesen + vlaga gresta skupaj. In če je stanovanje, gre verjetno za večstanovanjsko hišo in je verjetno vlaga tudi še kod drugod. Vsekakor mora tole kak gradbenik pogledati (da vidi, kje je izvor vlage) in šele nato se bo kaj pametnega izcimilo. Brez tega pa lahko stalno nekaj pleskaš in pobijaš plesen, pa se bo ta čez čas spet pojavila. Vendelina jr.
9. sep 2008 14:04
Plesen se lahko pojavi tudi tam, kjer nastanejo toplotni mostovi. Se pravi tam, kjer prideta v stik dva materiala, ki imata različno toplotno prevodnost (no, ja, bi rekla kar tako povprek, malo od oka). Izolirat je treba stvar.
Lp
cervus
9. sep 2008 14:23
Plesen premaži z varekino. Zagotovljen uspeh. Trzinka
9. sep 2008 15:57
Takšno težavo imam na balkonu in sem danes zjutraj že izvajala neke poskuse. Naj premažem s čisto varekino in jo naj zmešam z vodo? In naj si nadenem zaščitna očala, ker sem taka neroda, da sem si v spravila malo Brefa Univerzal, ki je namenjen za kopalnico. Poročam. riba-ribica
9. sep 2008 17:55
Pozdravljene! Tudi jaz imam probleme s plesnijo v spalnici, katera ima dve zunanji steni in sicer je ena od teh severna. Spalnico redno zračim, sedaj imam ves čas "kipano" okno in ga celo pomlad in poletne ne zapiram. Lansko pomlad smo sobo prepleskali, prejšni zid sem 3 x pomila z varikino oz. tistim sredstvom za odstranjevanje plesni. Ko se je posušilo smo stene prepleskali z barvo proti plesni. Sedaj je se še plesen ni pojavila, na stropu pa opažam manjše mehurčke, kot da bi hotela barva odstopati. Zanima me, ali ima katera kakšne izkušnje z napravami, ki odstranjujejo vlago v prostoru. Včeraj sem gledala v katalogu Conrad, da nekaj takega prodajajo. Dobijo se tudi neke vtičnice za odstranjevanje vlage. Ali imate s tem kaj izkušen. Naša hiša je stara 15 let, imamo izolacijsko fasado, samo v tem prostoru je pa problem. Hvala in lep dan Sonce sonce51
9. sep 2008 17:58
bratec je kupil eno zadevo (Jub ali Helios? bom vprašala), pa jo zmešal z barvo, in pravi da je pomagalo. Midva sva pred pleskanjem premazala z neko emulzijo, pa se je plesen vseeno pojavila - res pa je, da živiva v skoraj sto let stari bajti, ki ni izolirana in je zeeelloooo vlažna. Aja pa bratec je nabavil tisto napravico, ki vleče vlago iz zraka, in ima stanovanje precej bolj suho kot prej. Ja, sosed si je pa sposodil taveliko zadevo, fuul vode mu je potegnila ven iz zraka, ampak je pa precej plačal - za najemnino in potem še za elektriko. tulka Sporočilo je spremenil(a) tulka dne 09. sep 2008 18:01:10
9. sep 2008 18:03
Jaz sem za odstranjevanje plesni v Merkurju kupila CLOX - odstranjevalec plesni. Odstranjuje tudi alge, v kopalnici, sicer jih s prostim očesom ne vidiš, potipaš pa. Ko očistiš s CLOXom je kad gladka in tudi obeli se lepo, bolj kot z verikino in čistoča dlje traja. Take so moje izkušnje. lp, pehtranka
9. sep 2008 21:06
tulka je napisal/a: |
bratec je kupil eno zadevo (Jub ali Helios? bom vprašala), pa jo zmešal z barvo, in pravi da je pomagalo. Midva sva pred pleskanjem premazala z neko emulzijo, pa se je plesen vseeno pojavila - res pa je, da živiva v skoraj sto let stari bajti, ki ni izolirana in je zeeelloooo vlažna. Aja pa bratec je nabavil tisto napravico, ki vleče vlago iz zraka, in ima stanovanje precej bolj suho kot prej. Ja, sosed si je pa sposodil taveliko zadevo, fuul vode mu je potegnila ven iz zraka, ampak je pa precej plačal - za najemnino in potem še za elektriko. tulka Sporočilo je spremenil(a) tulka dne 09. sep 2008 18:01:10 |
9. sep 2008 21:17
No, sem se pozanimala. Tista zadeva za na steno je clox, obstajajo pa tudi druge - važno je, da je na osnovi natrijevega hipoklorida. Napravici se pa reče razvlažilec zraka. Bratec ga je zelo ugodno kupil v Conradu (BTC), je na elektriko, na en teden potegne iz predsobe pol litra vode. Moč 40-60 vatov. Pri nakupu (ker jih je več vrst) je treba bit pozoren na kapaciteto - odvisno je od kvadrature prostora. V Merkurju tudi prodajajo tele razvlažilce zraka, na 14 dni potegnejo po pol litra (itak je odvisno od vlage v stanovanju), ampak za tiste moraš kupovat tablete, pa to kar precej stane. Bratec ima takega brez tablet. Pravi, da prostor razvlaži tudi klima, ampak to ni več ekološko, a ne? tulka Sporočilo je spremenil(a) tulka dne 09. sep 2008 21:17:30Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kitajski kruh
Jabolčna torta