Ali kdo ve, kakšna je razlika med rukolo in divjo rukolo.
Lejla13
Ali kdo ve, kakšna je razlika med rukolo in divjo rukolo.
Lejla13
9. sep 2008 10:38
O divji rukoli je pisala Rimljanka v neki drugi temi in sicer: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1363 (na strani 4). veverica
9. sep 2008 10:54
Hvala lepa, veverica. Včeraj sem kupovala seme v zadrugi in so imeli obe. Jo bom še malo posejala, ker mi je prva šla v cvet. Kupila sem navadno, ker jo poznam. Zdaj vidim, da bi bolj prav naredila, če bi kupila divjo. Jo bom pa spomladi.
Lejla13
9. sep 2008 11:44
Torej še ni prepozno sejat rukole? Jaz je nisem, pa bi jo zdaj. Jo moram pokrit? galja
9. sep 2008 12:01
No, divja rukola, ki v resnici (botanično ni rukola, rukvica) je trajnica in je je zdaj polna Ljubljana (in ne samo Ljubljana), ob vseh cestah, parkiriščih,...lepo žvepleno rumeno cveti....
Seveda jo lahko, obe, še sejete, pa čas za sejanje kreše na vrt je tudi zdaj. Nobena ne bo prehitro 8ali sploh) ušla v cvet, ker se dan pač krajša.
Za moj okus je trajna rukola (v resnici dvorednik) veliko bolj okusna in lepa na pogled, da ne govorim o tem, kako jo, če uide v cvet, pač porežeš in se obraste. postopek lahko ponavljaš skozi kar nekaj let.
9. sep 2008 12:15
Rimljanka, hvala! Obožujem pizzo, obloženo z rukolo. Je ni boljše. galja
9. sep 2008 14:36
Trajna oz. divja rukola je res super. Lepo uspeva tudi na skromni zemlji, ni občutljiva na sušo. Listi so bolj sočni, bolj aromatični. Poleg tega celo prezimi. Če jo vidite kje ob cesti, jo lahko kar napulite za domači vrt, se prav rada prime. Jedli jo boste pač, ko zrastejo novi listi, tiste prvotne od kužkov polulane in prašne pa vrgli na kompost. Odkar jo je Rimljanka predstavila tukaj na kulinariki mi je ni treba več sejati. Tudi , ko cveti, ima še dovolj okusnega zelenja.
Cila
Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 09. sep 2008 14:37:14
9. sep 2008 14:47
A ja, še nekaj:
prav lepo uspeva in izgleda tudi med ostalimi nižjimi rastlinami na cvetličnem vrtu, na raznih obrobkih, rondojčkih, pod nadstreški stavb, seveda s predpostavko, da jih ne škropite.
Cila
9. sep 2008 16:34
Jaz sem pa spomladi kupila seme divje rukole in sedaj cveti belo, kakšn rukola pa je potem to? zvezdica55
9. sep 2008 19:08
galja je napisal/a: |
Rimljanka, hvala! Obožujem pizzo, obloženo z rukolo. Je ni boljše. galja |
9. sep 2008 19:46
zvezdica55, cveti belo, malo kremasto rumenkasto in cvetovi iamjo rdečkaste žilice? Je takšna?
rimljanka - zasebno mnenje
Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 09. sep 2008 19:48:14Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pica zvitki
Hrustljava piščančja cezarjeva solata s polento