16. sep 2008 9:53
Spela,hvala za te informaije,saj tudi mene ni strah operacije ampak anestezije.Taki pač smo.Tako kot je napisala Darja strah je okoli votel znotraj pa ga nič ni. lp petardica
16. sep 2008 9:53
Spela,hvala za te informaije,saj tudi mene ni strah operacije ampak anestezije.Taki pač smo.Tako kot je napisala Darja strah je okoli votel znotraj pa ga nič ni. lp petardica
16. sep 2008 10:31
Anestezija ni nič takega, nič ne boli, vse sami poštimajo, samo mirno ležiš. Mene bi bilo bolj strah operacije. Sicer, če se dobro pripraviš, potem kar gre. Pri moji prvi operaciji sploh nisem poznala rizika in me ni bilo strah, če bi točno vedela zakaj se je takrat šlo, bi me bilo pa precej strah.
katti
16. sep 2008 10:38
In za kas se je šlo???V zvezi z anestezijo?? petardica
16. sep 2008 11:19
Ne, ne, ampak sama operacija.
katti
16. sep 2008 11:28
Mela sem že vse možno: pri zlomu in ravnanju roke splošno anastezijo - samo 1x do zdaj (sem zaspala in je bilo noro lepo, sem ugotovila, zakaj se đankiji fiksajo, ker je res fino), pri zlomu stegnjenice sem želela rajši spinalno anastezijo, kjer ti omrtvičijo samo spodnji del, glava in ostalo pa je popolnoma pri sebi (ker je bolj zdrava od splošne), to je bilo 2x, ker je treba šraufe potem še ven pobrat, pa jih tudi na srečo ne na živo:) in pa seveda lokalno za razne manjše stvari. Pri splošni zaspiš in ne veš nič, kaj se dogaja, jaz sem po posegu šla sama domov z avtobusom, čeprav to baje ni priporočjlivo. Pri spinalni ne čutiš nobene bolečine, čutiš pa sunke, ko recimo vrtajo kost, pa ko te šivajo, itd... In seveda sliši in razumeš vse, kar se pogovarjajo med tem, kar je prav hecno:) Pri lokalni pa je v bistvu isto, samo da ne čutiš samo enega delčka telesa ali kože, še vedno pa čutiš kako recimo napenja kožo, ko šiva, samo da nič ne boli. In lahko mirno pričaš z zdravnikom zraven, recimo. Z vsemi anastezijami sem imela dobre izkušnje, nimaš se kaj bat. Pri spinalni so me res dolgo časa špikali v hrbet, ker je bila anasteziologinja že zmatrana od prejšnje operacije in ni in ni zadela kanala. Ampak na koncu ji je v 9. poizkusu ratalo in je bilo vse ok. Drugič, ko sem šla na spinalno, so pa takoj zadeli. Veri
16. sep 2008 11:37
Petardica, dobrodošla! Lepo, da si se odločla vpisat. Upam, da boš tukaj dobila veliko koristnih informacij, kot vsi mi, ki si skoraj življenja ne moremo več predstavljati brez kulinarike. V zvezi z anestezijo: le pogumno, vse bo še vredu. LP, Sy
18. sep 2008 8:22
Sy, hvala. petardica
18. sep 2008 9:38
Jaz sem še vedno tu.Danes sem naredila oziroma dobila izvide,ki so vsi v redu in zdaj čakam svoj datum....ko se vrnem se vam oglasim. Petardica kar pogumno,saj nama bo uspelo... Darja -
18. sep 2008 9:41
Darja, hvala. petardica
27. sep 2008 16:50
LP Jutri pa je tisti dan,ko grem jaz pod "nož"...cel dan imam že metuljčke po trebuhu,moram prizanti da sem se kar mal"us..."! Se javim ko preživim anestezijo. Darja -Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti s paradižnikovo omako in baziliko
Hummus namaz