19. okt 2009 11:43
Nad Socerbom po gmajnah ga je veliko.Res pa je da ga množično nabirajo tudi Italijan. Viden tudi v Brkinih in proti Mašunu. anaeva
19. okt 2009 11:43
Nad Socerbom po gmajnah ga je veliko.Res pa je da ga množično nabirajo tudi Italijan. Viden tudi v Brkinih in proti Mašunu. anaeva
19. okt 2009 19:14
Lepa hvala. Naslednji tede ga grem malo nabrat. Se mi že sline cedijo po čaju. Zanima pa me še nekaj. Kaj mislite, če bi ga zmlela v mesoreznici in tako zmletega posušila? lp Vesna
24. nov 2009 15:40
Jaz sem ga zmlela v mlinčku za mletje mesa, potem pa posušila v sušilcu za sadje in zelišča. Čaj zdaj kuham 10 minut (pribl.1 žličko na 1 skodelico vode) in je zelo dober, še boljši pa je z dodanim medom. ninanana82
24. nov 2009 21:01
hmm, pozimi se včasih sprehajam blizu obale in naletim na šipek. Prav lepo mehak je, ko ga utrgam, v ustih pa prijetno kiselkasto sladek in slan od burje. Nobenih dlačic ni čutiti in si ga privoščim, če le utegnem. S koščicami vred. lp, župca
2. okt 2010 20:33
Bom kar tule nadaljevala,čeprav ni ravno šipek,
ali nabirate tudi češmin?
anaeva
3. okt 2010 8:09
Včasih, za dodatek čaju, recimo. Cortese ima v knjigi Divja hrana tudi recept za marmelado, recimo.
rimljanka
3. okt 2010 16:35
Hvala,rimljanka.
A suši se ga ravno tako kot šipek?
anaeva
3. okt 2010 19:47
Bi rekla, da ja. Samo suhe pa po moje hitro, ker so jagode majhne.
rimljanka
13. nov 2010 7:28
Na TV sem gledala oddajo, kjer je bilo govora o tem, da je jeseni najboljši čas za sajenje vrtnic. Ker bi naj po mojem skromnem znanju šipek spadal mednje, bi ga rada posadila 2-3 sadike na vrtu. Sedaj me pa zanima, kje v okolici Celja bi se dalo dobiti te sadike? Mogoče kdo ve?
katjushka
13. nov 2010 20:55
OK, če ne v okolici Celja, pa mogoče kje drugje?
katjushkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tajska rdeča curry pasta
Polnjene gobe