3. sep 2008 16:24
Pozdravljene!
Vse ste navalile na UE, ampak problem je na Zavodu za zaposlovanje. Tudi sama sem okušala ta zavod(3 leta nazaj), sedaj sem spet tam.
Če sem želela kakšno informacijo so mi rekli, da bom dobila datum pri svetovalki in naj počakam - ponavadi je to 1 mesec, vsaj v mojem primeru. Haloo 1 mesec, če rabim info takoj!!! Ko pa pride do razgovora pa je odgovor ne bi vedela...
Ko sem bila pred 3 leti na zavodu so mi v enem letu poslali celo eno napotnico, pa še to eno iks.
Sedaj sem zopet na zavodu, sem aktivna iskalka zaposlitve. V dveh mesecih so mi poslali že dve napotnici. Krasno boste rekli! Na napotnicah pa razgovor za delo, za katerega sem navedla, da ga na noben način ne želim opravjlat.
V lastni režiji sem v dobrem mesecu imela osem razgovorov( vmes sem bila še na dopustu), enkrat sem prišla celo v drugi krog , vse že dogovorjeno, samo še uradno bi bilo treba - pa me je prehitel VIP (preverjeno), tri razgovore imam še odprte, dva zavrnila,ostalo pa obvestilo neizbranemu kandidatu ali pa odgovora sploh ni.
Na razgovorih pa se je največkrat zataknilo- po mojem mnenju; oddaljenost in EMŠO.
Ko hodim na razgovore mi pogled zadnje čase najprej uide na zaposlene: same mlade brhke mladenke in mladci. Kje hudiča je moj letnik!? After 40. Potem pa še mlad direktor. Nekje te sprejmejo zelo prijazno, podajo ti roko se predstavijo, ponudijo ti pijačo, a nekje si kot nebodigatreba, saj se točno vidi , da je kandidat že izbran, VIP seveda. Pa kaj vse sprašujejo. Pa pisanje testov, se počutim kot, da spet delam maturo...malo angleščine, prevod, napiši dopis..., malo poslovne matematike..., kdo je narisal to, pa to sliko, koliko prebivalcev ima Slovenija, kaj pomeni to pa ono, kaj pomeni latinski izraz v slovenščini...
Zdaj pa moram nehat in napisati prošnjo katero zahteva Zavod za zaposlovanje. Na Zavodu pa mi pripada še ta mesec, a upam, da bom kaj našla že prej. Moram pa priznati, da me razgovori bolj izčrpajo, kot pa celodnevno delo v službi.
Lepo se imejte v službi in doma.
anitram1
Sporočilo je spremenil(a) anitram1 dne 03. sep 2008 18:39:21