2. sep 2008 9:16
Jaz sem imela okoli pasu tak tanek marsupio in tam sem imela spravljen denar, kartice in dokumente. To lahko imaš brez skrbi povsod s sabo (tudi na najbolj adrenalinskih variantah). Aparat sem pač puščala v nahrbtniku skupaj s pijačo. Tega odložiš na nasprotno stran (npr. vlakca), tam ko greš potem ven. Tam se itak nihče ne zadržuje in ko se vožnja konča se itak vsi zagrebejo do svojih torb in hitijo proti drugi atrakciji. Po moje je verjetnost, da bi kdo zanalašč kaj ukradel majhna, bolj je verjetno, da kdo namesto svojega nahrbtnika po pomoti vzame tvojega. Mislim, da imajo na vhodu tudi omarice, kamor lahko spraviš stvari in jo zakleneš, ampak potem pač fotoaparata nimaš s sabo.
Kar se mi zdi glede varnosti bistveno bolj pomembno kot to, da kje pustiti nahrbtnik, ko si na atrakcijah je to, da nobene stvari ne puščaš v avtu. Parkirišče je ogromno in seveda ni nadzorovano in tam se lahko vsak potika in razgleduje kaj bi se splačalo unovčiti. Par let nazaj so prijateljici ukradli torbico (z denarnico in karticami vred) in to iz prtljažnika. Pa je ni dala tam v prtljažnik in le tega ni odpirala, tako da praktično nihče ni vedel, da naj bi bila torbica notri. Tako da....
carli