Kako ukrepati?

limona  

član od: 27.8.2003

sporočila: 231

tema odprta - 29. avg 2008 11:14 | ogledi: 2.322 | odgovori: 13

Ker ste na kulinariki res strokovnjakinje iz vseh področij, vas prosim za nasvet.

Hči dela preko študentskega servisa, ker nujno potrebuje denar, delodajalec pa ji ne plača. Ni osamljen primer, poznam jih kar nekaj. Kako ukrepati naprej?

Hvala in lp

limona

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

29. avg 2008 11:22

Na našem študentskem servisu so se enkrat pogovarjali, da so oni dijaku ali študentu dolžni izplačati opravljeno storitev in sami izterjati denar od delodajalca. Če je temu res tako, pa ne bi vedela.

rrr

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. avg 2008 11:22

A je študentski servis izdal fakturo delodajalcu in delodajalec ni plačal in študentski servis zdaj izterjuje delodajalca? Ali ima ŠS politko, da nekaj vsesno plača, preostanek pa po tem, ko dobi denar od delodajalca - ali pa čaka, da dobi plačilo in potem nakaže študentski honorar? Kaj pravijo na ŠS? In zakaj ne ponudijo drugega dela pri kakšnem naročniku, ki lepo plačuje? Vendelina jr.

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

29. avg 2008 11:28

Limona, napiši mi kaj več na ZS. Kje je delala, kdaj je delala, če je pravočasno vzela napotnico... Drugače pa ima ŠS sklad za izplačilo takih terjatev, kateri pa je običajno premajhen za vse dolžnike... Drugače pa ŠS ni dolžen izplačati pred plačilom delodajalca, ker bi določeni delodajalci pričeli to verjetno izkoriščat. K Sporočilo je spremenil(a) KARMINA dne 29. avg 2008 11:41:25

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

29. avg 2008 11:39

limona, naj Tvoja hči stopi v kontakt s študentskim servisom in jim razloži; oni imajo pravne prijeme za take tipe ...

Jaz sem enkrat delal prek študenca in doživel isti primer: pa mu je servis poslal opomin, nato pa opomin pred tožbo; in potem je plačal

LP

Drejček

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. avg 2008 12:37

drejcek je napisal/a:

limona, naj Tvoja hči stopi v kontakt s študentskim servisom in jim razloži; oni imajo pravne prijeme za take tipe ...

Jaz sem enkrat delal prek študenca in doživel isti primer: pa mu je servis poslal opomin, nato pa opomin pred tožbo; in potem je plačal

LP

[prismojeno]Drejček
Tale Drejčkov post je treba brati vključno z veliko začetnico v besedi "tvoja". Sestavni del odraščanja je tudi to, da se človek vključi v izterjavo. Vendelina jr.

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

29. avg 2008 12:46

Najprej en lep pozdravček vsem skupaj! Sem namreč nova in preden začnem pisati odgovor, vas vse skupaj lepo pozdravljam! Zdaj pa k temi. Tudi jaz sem še študentka (upam, da ne več dolgo) in sem pred kratkim doživela podobno izkušnjo. V primeru, da je delodajalec že poslal izpolnjeno napotnico ali obračunski list na ŠS se nimaš česar bati. ŠS ima že dokaz, da je tvoja hči opravila določeno število ur in bo začel po roku plačila pošiljati opomine... To zna malo trajati, ampak na koncu vsak delodajalec plača ker ve, da tožba nism smisla. Če pa hči še ni oddala izpolnjene napotnice, pa se stvar zakomplicira, ker ŠS nima podatkov koliko ur je opravila in za koliko denarja. Bi bilo fajn, če mi malce bolj opišeš zadevo. V vsakem primeru naj se hči (še boljše pa starši) obrne na ŠS in malo potarna. Meni je pomagala neka znanka preko vez, tako da je ŠS klical direktorja podjetja in "zagrozil" s tožbo. Upam, da se bo stvar rešila. Vso srečo, Giggi_84 Gigi_84

KARMINA  

29. avg 2008 13:17

Zadeve vedno niso enostavne. Zato sem tudi Limoni napisala naj se javi na ZS (zaenkrat se še ni). Imeli smo primer, ko s.p. ni plačal računa. Vložili smo izvršbo in zadevo "dobili", problem je nastal, ker na njegovem računu ni bilo nobenega denarja, saj niso polagali dnevnega inkasa. Zadeva se je nakaj časa vlekla, potem pa sem študentki predlagala naj stopi na policijo in ga prijavi. To je tudi naredila, ne boste verjeli, takoj po obisku policaja so pričeli prihajati prilivi... Zato mora Limona napisati malo več, kajti primeri se od primera razlikujejo... K

Levinja_22  

član od: 29.8.2008

sporočila: 6

29. avg 2008 14:23

Zares ste enkratni. Nimam časa vsak trenutek na kulinariko, pa nisem prej opazila. Sem na drugem računalniku, zato sem pod drugim geslom (na prejšnjem sem prijavljena, pa mi tukaj gesla ne prime). Rada pa bi povedala, da je hčera napotnico na ŠS že davnaj dvignila in jo oddala delodajalcu. Delodajalec je izpolnjeno tudi vrnil na ŠS. ŠS pa je že poslal položnico delodajalcu, vendar se le ta izgovarja da je vse že plačano. Skratka, izgovarjajo se en na drugega. Vendelina jr., kar se pa drugega dela tiče, pa sledeče. ŠS pri nas ni nič kaj elastičen in si otroci v veliki meri kar sami iščejo delo. Vzamejo pač kar je, nažalost. Nakar se prijavijo preko ŠS. Tako je naredila tudi moja hči. Upam da sem dovolj jasno razložila. lp limona

KARMINA  

29. avg 2008 14:40

Torej Limona je sedaj prva naloga, da se hčerka poda na ŠS in če tam še vedno trdijo, da račun ni plačan od njih zahteva, da na sodišče pošljejo izvršbo. Zahteva naj tudi dokazilo,da so to res naredili. Nato pa še malo pokličite tega "silnega" delodajalca in mu malo zagrozite z raznimi inšpekcijami in policijo. Take groznje obicajno palijo. Razen ce ni vmes ze propadel. K

Levinja_22  

član od: 29.8.2008

sporočila: 6

29. avg 2008 15:39

Karmina, bojim se da bo problem. Hčerki je delodajalec dolžan izplačilo za mesec julij, s prvim avgustom pa je lokal prevzel drugi lastnik. Kakšne možnosti nam ostanejo? Hvala limona Levinja_22

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti