30. avg 2008 13:03
V tolažbo: moja prijateljica, ki je lastnica polovice hiše in štirih stanovanj ter je za avto odštela 50 tisoč evrov v gotovini, ob redni zaposlitvi v dobro stoječi in ugledni firmi ter z lastnim, dobro stoječim poslom, ni bila dovolj "dobra", da bi ji na prošnjo za eno kartic, ki je ne izdajajo banke, odgovorili pozitivno.
Tudi sama sem od te firme doživela podobno. Imam bistveno manj premoženja od moje prijateljice, a se mi je zdelo da še vedno dovolj, da bi kartico dobila brez težav. Toda...in ko mi je omenjena prijateljica vsa ogorčena povedala svojo zgodbo, se lastni sploh nisem več čudila. Kaj pa je biti lastnik stanovanja in dobrega avta, z nadpovprečno plačo in solidnim poslovanjem v vseh letih, pa z zanesljivo službo, ko pa nekdo, ki ima bistveno več, vse pisano na lastno ime in so dostopni bančni izpiski, tudi ne dobi? To, da z drugimi karticami potroši občasno tudi čez pet, šest ali sedem tisoč evrov na mesec, menda tudi ni dovolj, da bi ji izdajatelj ugledne kartice ugodil?
Zdaj jim piševa prijazno pismo, naj se potem takem vsaj ne oglašujejo tako na veliko, koliko jim je do novih članov, če pa takšne, kot je moja frendica, zavračajo.
Tako da se ne čudim, da so te, ob tvoji trenutni nezaposlenosti, klicali. Si pa to zapomni in naslednjič zaprosi za drugo kartico, njim se pa prijazno zahvali. Mamamia
mamamia