28. avg 2008 10:02
Moj lepotec je pripotoval iz Španije, zato ti ne morem dati naslova vzrejitelja. Lahko pa ti povem, da je ta pasma izredno prijazna, nagajiva (če mu seveda vse dovoliš), laja samo kadar se oglasi hišni zvonec, presenetilo me je to, da res ne pušča dlake. Je izredno prijazen in potrpežljiv do otrok. Pred nakupom sem veliko prebrala o tej pasmi, kar ste najbrž storili tudi pri vas. Edino kar ne drži pri mojem Noniju je to, da prenesejo dolge sprehode. Moj je sicer zelo navdušen nad sprehodi, ampak omaga po eni uri hoje, potem ga nekaj časa nosim, nakar lahko zopet nadaljuje z norčijami. Moj tudi ne prenaša vročine, zato sva v poletnem času zunaj šele po 18.00 uri, vedno pa mu s seboj nosim vodo, ker veliko pije. Pri hrani sploh ni problemov. Zelo rad se tušira. Ima svojo frizerko, nad striženjem in česanjem pa ni najbolj navdušen. Red, ki si ga je izboril, je spanje že ob 20.00 uri v postelji s svojim najboljšim prijateljem mačkom Lukom, zato moram biti takrat z njim doma. Luku zjutraj in zvečer umije ušesa, nato pridem na vrsto še jaz.
Zame je pomembno to, da mi vsak dan podari nekaj smeha s svojimi norčijami, seveda skupaj z mačkonom.
Želim ti veliko lepih trenutkov s tem levčkom!
P.s.: priporočam, da si pri vzgoji dosledna, kar seveda velja za vse pasje kosmatince, jaz sem namreč zaradi neizmerno lepe kepice pozabila na vse svoje komande tako, da ima sedaj on glavno besedo. No, ja, pa saj ni tako hudo. Je samo maksimalno scrtljan kuža.
mestnac2