Zelo nekulinarična tema,a mi kljub brskanju po kulinariki ne gre iz glave kako je s tem in kaj me oz. nas čaka v prihodnosti.Nihče točno ne ve kaj in kako,nihče v službi ne ve na koga se naj obrnemo,nikomur se ne sanja kaj zdaj.Dali so nam za podpisat neke anekse,so zelo nerazumljivi.Podpisali jih za enkrat še ne bomo,čeprav nas uprava sili v to.
Moram napisati,da sem medicinska sestra in ker bi naj pred časom štrajkali so nam obljubili višjo plačo.To bi se naj zgodilo po uvedbi plačilnih razredov.Pa dobro, smo si rekle in delale naprej v upanju,da bomo za svoje delo plačane kot se spodobi oz. vsaj približno tako kot v EU.In kaj sem jaz dočakala:za 18eur višjo plačo.Saj ne vem kaj bi.
Pa ne mi svetovat,da naj pusti službo saj jih je dovolj na borzi.Moram povedat,da svoje delo z veseljem opravljam,da so pacienti zelo zadovoljni z mano,da se s sodelavci odlično razumemo,da rada pomagam ljudem zlasti starejšim,nemočnim,.. Vendar je moje delo zelo odgovorno,moja družina trpi,nimamo vikendov,potrebno je neprestano iskanje varstva za otroke,ko je šola včasih ne dobiš zamenjave in ne moreš na njihove nastope,nočno delo te izčrpa,iz službe pridem velikokrat tako psihično kot fizično utrujena,..Vendar bi vse to še nekako šlo,če bi bil za to primerno plačan.Tako pa postaja moj nasmešek vedno bolj kisel in moje besede vedno manj prijazne.
ATNES