17. nov 2009 15:06
Ej,
blossom, hvala za " razumevanje ", (Košuta, tudi tebi, posebej za srčke v očeh ), Loni me je itak razumela ( .....bereš nekaj, te prešine nekaj tretjega ......... ), videle ste, ko sem začel pisat, sem pisal previdno, se mi je zdelo, da morda ni dober se " norca delat ", pa kaj čem, ne morem iz svoje kože. Cel dan ( no do poldneva ) sem bil v pižami, šlafrok ni karirast ampak nekje barve " gnila višnja ", mogel bi se nekaj učit ( mi študenti, tulka in barbara9 vesta kaj ) pa se mi ne ljubi, le neumščine se mi podijo po glavi.
Drugač, če verjamete ali pa ne, enega celega litra vina nisem spil že več kot en let ( in tudi takrat, na eni proslavi za cel popoldan ( od dveh do devetih zvečer ) z obilo jedače, predvsem z žara. Sedaj je moja norma en kozarec po kosilu, izredno redko dva.
Pa, če sem že v temi, v kateri nisem nič povedal o motnjah hranjenja ( prebral vse ), pravzaprav nimam posebnega mnenja, morda zaradi tega ker ne razumem problema: Zdi se mi namreč, da vsak razumen je sposoben dojeti, da nekaj z njim ni v redu, če nič drugega, po odnosu okolice do tebe. Če si kolikor toliko razumen, ne moreš sprejeti, da ti vsi nekaj težijo, so se spravili na tebe, ti hočejo.............Lahko vprašaš " zaupno " osebo ( mamo, brata, prijatelja............ ) da ti pove svoje mnenje in potem ukrepaš, bodisi, da se sam spremeniš, bodisi da greš " strokovnjaku " ( no, to nazadnje štejem le zdravnike, psihijatre in podobne imam za nepotrebne, vsak si je sam svoj najboljši psihijater ).
Kaže, da je pri ženskah resnično problem z odvečno težo. Razumem, da bi nekdo rad bil šlang, ne razumem pa obsedenosti s tem. Če pustimo stran genetiko ( genetske predispozicije ) ena razmišljajoča ( po subjektivnem mnenju mal bolj obilna ) ženska se vsede in premišljuje nekako tako: OK sem predebela po nekaterih kriterijih. Trenutni idol ženske lepote, ki ga zapovedujejo mediji je Tvigi ( recimo ). Roko na srce, to je recimo zadnjih 20 ali 40 let, par tisoč let ni bilo tako. Po drugi strani, večina žensk ne ustreza temu idolu, pa zakaj bi ravno jaz mogla. Veliko žensk je srečnih v čisto drugih proporcah, tisti ki me imajo rad, me bodo imeli rad takšno kot sem. Torej, naj si revije svoje idole obesijo mačku o rep, jaz si pa bom lepa po moje. Skrbela bom, da sem zmeraj čista, da nisem videti zanemarjena..............Sama s sabo sem zadovoljna in drugi tudi morajo bit ( in tudi bodo, ko bodo videli žensko, ki žari od sreče ). Če si sam nezadovoljen s sabo, to dobesedno žarčiš in te tudi drugi tako vidijo ( pa vraževernost in magija gor/dol ).
Drugač, vsi si moramo najti mesto na tem svetu: kam pašemo. Lahko si kaj domišljamo, to pa primerjamo z realnim stanjem. Veliko je ljudi ki so boljši od mene, v vsem: v športnih panogah, v znanju, kuhanju.........pa kaj, bom zaradi tega dobil izpuščaje? Ne. Jaz znam skuhat gobovo juho ( recimo ) tako, kot je moji imajo najraje in smo vsi veseli.............Ne bom se obremenjeval, ker nisem po modnih revijah, ker ne dosežem športnih standardov, ker........
Tako nekako se mi zdi, bi razmišlljal en moški v ženski koži, morda napačno, ne vem.
ežoj