Ugovor za dohodnino

srcektorta  

član od: 13.5.2008

sporočila: 153

tema odprta - 24. avg 2008 20:39 | ogledi: 1.568 | odgovori: 6

kdaj zdej začnejo pošiljat dohodnino na ugovore?

srcektorta

Iwana  

član od: 31.3.2008

sporočila: 143

24. avg 2008 21:16

Res nekam dolgo traja! Iwana

mamazeljka  

član od: 29.3.2006

sporočila: 462

24. avg 2008 22:16

Meni se zdi da oktobra. mamazeljka Sporočilo je spremenil(a) mamazeljka dne 24. avg 2008 22:17:32

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

24. avg 2008 22:21

Sem vprašala: oktobra.

F r i n a

senka  

član od: 19.11.2005

sporočila: 343

25. avg 2008 7:49

Nekaj mi ni jasno,takoj sem poslala moževo odločbo nazaj (ker niso nekaj upoštevali) in to se zdaj obravnava,ali sem narobe razumela!lp! senka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

25. avg 2008 9:29

Senka, upam, da si napisala tudi Ugovor. Poslati nazaj Odločbo, s katero nisi zadovoljen, ne pomeni, da ugovarjaš.. Na spletni strani DURS je tudi obrazec za Ugovor. In bo najbrž tudi drugo leto.

Ob tem naj še enkrat svetujem: ko dobite od organa ( sodišče, DURS, CSD, Občina), kako pisanje, najprej na dopis napišite datum prejema. Nato poglejte, če se je možno pritožiti, ali če vam nalaga kako opravilo ( plačilo, odgovor ipd.). Napišite tudi datum, do kdaj morate to storiti. Odgovor ( Ugovor ipd.) vložite do zadnjega dne, ko je to dovoljeno. Pošiljite priporočeno po pošti in listič od priporoke pripnite k osnovnemu dopisu.

Čeprav se zmoti organ: priimek in ime, naslov, znesek, ali kaj drugega, je potrebno odreagirati. V nasprotnem postane stvar izvršljiva. In boste morali plačati tudi tisto, kar vam ne bi bilo treba. Poti nazaj  ni.

Pri sodnih pisanjih poglejte oznako zadeve: P, K, K-t, I, N , ki pomenijo vrsto postopka, da boste lahko poklicali na sodišče in vedno na odgovorih tudi uporabite ta znak, skupaj s številko in letnico. Čeprav ne prevzamete pisanja, se šteje, kot da ste ga prevzeli in vsi roki tečejo dalje. Če na obravnavo ne greste, npr. v Pravdnih zadevah, se vam lahko zgodi zamudna tožba. Nič ne pomaga dokazovanje, da niste prejeli tožbe in vabila. In v pravdnih zadevah ( odškodnine, druge vrste tožb), lahko dokaze in ugovore predložite samo na prvi obravnavi. Kasneje samo v primeru, da jih ob prvi obravani niste imeli.

F r i n a

srcektorta  

član od: 13.5.2008

sporočila: 153

26. avg 2008 14:51

sem dons vprašala,jaz bom že zdej septembra dobila.ker piše do 28.10.2008 srcektorta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti