Torta za 30

Elen  

član od: 5.9.2005

sporočila: 201

tema odprta - 20. avg 2008 13:54 | ogledi: 2.539 | odgovori: 4

Prosim za pomoč. Prijateljici bi podarila torto za 30, pa nimam ideje glede oblike oziroma kaj naj bo gor. Bi pa neki hecnega.

Kakšna ideja??

Hvala!

Elen

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. avg 2008 14:40

Elen, to, da boš podarila frendici torto, je že sama po sebi zelo dobra ideja. Danes je veščina priprave torte tako zamrla, da so obdarjenci blazno veseli, če dobijo home-made cake. Zlasti, če sami v tej veščini niso doma. Iz tvojega vprašanja (nimam ideje glede oblike, oziroma, kaj naj bo gor....) bi se dalo sklepati, da v oblikovanju nekako nisi ravno najbolj doma. Ker če bi imela na tem področju kaj kolimetrine, bi bržlas imela blazno veliko sajtov na to temo že med favoriti (mislim, da je kolegica ana gerzina ravno ta teden tule posredovala še en tovrsten sajt). Nič hudega, če nisi posebej močna v konditorskem kiparjenju. Klasična torta v obliki valja je več kot izvrstna rešitev, boljše oblike v osnovi ni. "Kaj hecnega gor" - to, kar je meni "hecno", morda ni "hecno" tebi ali pa tvoji frendici. Ozrioma, če bi ti vedela, kaj je "hecno" tvoji frendici, verjetno ne bi postavila vprašanja, mar ne? Vem pa nekaj - kar pravi tudi komad od BG Dub grupe....Život počinje nakon tridesete. Vse prej je zgolj ali samo vaja in učenje s poskusi in napakami in je blazno veliko napak, ki nas spravljajo v obup. Po tridesetem pa kar naenkrat to ni več važno in se smejemo svojim napakam in še napake spreminjamo v uspehe. In ne rabiš nič "hecnega" za na torto - konec koncev, nekaj "hecnega" dajemo majhnim otrokom. Pri tridesetih je čas, da vsak iz svojega življenja naredi najboljši film v katerem igra glavno vlogo. In v tem filmu si punca izbere pravega kralja (in zato ne rabi marcipanastega na torti), pravo kariero, prave materialne igračke tipo avto in te stvari (in tudi ne rabi folksvagna na torti) in se nauči, kaj je kvalitetna spolnost in zato tudi ne rabi lulčka iz marcipana (ker lahko, če ne drugega in je sila huda, kupi gumijasto repliko na baterije). Skratka, Elen, naredi svojo frendici torto in to takšno, ki jo najbolj znaš. Boš eksperimentirala kdaj drugič, tule moraš biti suverena in se ni treba dodatno obremenjevati s kakšnim novim receptom. Tudi ni treba nič blaznega gor pisati, še cifri 3 in 0 sta odveč. Bolje topless torta kot kakšna otročja cifra gor, pri kateri se ena cifra pogreza v kremo.... Narediš torto in zraven lepo napišeš čestitko, kjer frendici čestitaš za vstop v najbolj kvaliteten del njenega življenja. That"s it. Vendelina jr.

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

20. avg 2008 14:45

V eni papirnici sem naletela na ene plastične zadeve z napisi, na eni je npr. pisalo: BODITE PRIJAZNI S SVOJIMI OTROKI, ONI BODO IZBIRALI VAŠ DOM ZA OSTARELE! Imeli so pa vse sorte in za šolo, prijateljico, službo itd. Morda kaj takega, če je tak tip osebe, da bi ji bilo všeč. Potem samo s smetano okrasiš in gor prilimaš, pa brez dodatnih rožic, da ni preveč načičkano. Sicer pa eni majo radi načičkano - ti jo pač najbolj poznaš. Začetnica

Elen  

član od: 5.9.2005

sporočila: 201

21. avg 2008 21:39

Hvala za odgovor. Vem ja, sama jo najbolje poznam. Razmišlam pa, da bi to delo prepustila komu bolj veščemu. Da ne bo na koncu zmazek. Hecnega pa zato, ker se na račun 30 hecava, da se ne bova nikoli postarali in ostali vedno takšni kot sva, vsaj po srcu In ker jo je sama dobra volja in si sploh ne predstvaljam da bi ji podarila neko klasiko od torte. Hvala vama! Elen

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

21. avg 2008 21:49

Elen.... imaš ZS!

 

MM

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti