9. sep 2008 13:05
Jaz sem kupila akvarij, s filtri in vsem, kar paše zdraven. 37 litrov, večjega si zaradi prostora ne morem špogat.
Notri bom naselila 2! zalti ribici, oz. pajčolanki.
Sedaj ga doma "ciklam", kar traja 3 tedne. V vodo dajem antišoker za vodo in bakterije, pa malček ribje hrane. Rastline sem naselila, dala notri tudi korenine... Ki so obarvale vodo, samo ni neke panike.
Sem pa spraševala nekaj po telefonu, glede akvarija, pa me je v roke dobil en akvarist, mi vse razložil, poslal zadeve po pošti, napisal navodila, na roko. : ) Skratka, zelooo se je potrudil in jaz ubogam njegove nasvete, se mi zdi smiselno, da ribam pripravim optimalne pogoje za življenje.
Vode se menja 1/3 in ne več. Vsakokrat se nalije v akvarij postano vodo, antišoker in bakterije. Baje nej bi se menjalo 1x na teden, vendar mislim, da tudi vsakih 14 dni ne bi bilo nič narobe. Zlate ribe se hrani toliko, kolikor pojejo v eni minuti in ne več, saj so požrešne in se jim tako nakoplje razne bolezni zaradi prenažrtosti. 1 x na teden se jih posti. Za rastline bom še videla, a jih bojo požrle ali ne.
Čakat moram torej še dva tedna, potem grem po ribice!
Sem se pa s tem gospodom hecala, da se grem z najmanjšim akvarijem profi akvaristiko, prebrala sem malo morje zadev o ribah, akvarijih, kupila knjigo. Skratka, sem se izobraževala še na tem področju. In komaj čakam na ribice, jasno.
lidka