Neurje-spet?

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

16. avg 2008 7:37

Pri starših (pri Podčetrtku) je ponoči podrlo kozolec toplar kot hišico iz kart, izruvalo smreke s koreninami vred, na gospodarskih poslopjih je pometalo na tla del kritine in rob ostrešja. Pomožni nadstrešek pa je odpihnilo stran. Pri sosedih je iz novo pokrite strehe odpihnilo plovico ostrešja s pločevinasto kritino vred. In to na na ravnem...Groza! Zdaj, zjutraj samo tavamo in si ogledujemo posledice in kje začeti Aja, toče sploh še omenila nisem - v vinogradu je trgatev že opravljena, na vrtu pa lahko samo še pograbim za v kompostnik. Dve jablani nam je odtrgalo pri zemlji in odneslo 20 metrov stran, okoli ostalih dreves so pa skoraj vsi plodovi na tleh... ne vem kje začeti... robida

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

16. avg 2008 9:08

Bili smo pri zlahti na Kozjanskem in ko smo okoli devete ure odhajali, se je nekje v ozadju samo bliskalo. V Sentjurju smo imeli sreco,da smo se lahko zapeljali pod nadstresek bencinske crpalke, kjer je bilo parkiranih ze ogromno avtomobilov. Toce tam ravno ni bilo, je pa pihalo in padalo, da se ni prav nic videlo in voznja je bila takrat nemogoca. Ko smo odpeljali naprej, je klical bratranec, pri katerem smo preziveli prelep dan, da jim je odkrilo streho in toca stolkla prav vse, kar se je dalo. Skode na vinogradih in sadnih drevesih se ne da vec popraviti, za vse ostalo pa zdaj odhajamo nazaj, da pomagamo vzpostaviti neko normalno stanje. vida70

Kristina  

član od: 13.1.2007

sporočila: 425

16. avg 2008 11:04

Robida,ko te zdajle berem,kar nemorem verjeti kakšno srečo še imamo pri nas (v Rogaški).Včeraj popoldan smo bili na kozjanskem (v Zagorju pri lesičnem),pri očetovi rojstni hiški,kjer imata starša vikend,uživali v lepem vremenu,pekli zunaj...Danes pa je tam baje katastrofa.Mamo je klicala soseda,ki je šla pogledat če so na hiški še vsi strešniki.Na gredicah polomija,niti ene rožice več,polomljeni grmički brinja in vsi mladi dreveščki,sadni in okrasni.V vasi je odneslo dva starejša kozolca,odkrivalo strehe,cerkev je zalilo z vodo... Kristina

ursa40  

član od: 28.4.2005

sporočila: 610

16. avg 2008 11:37

Ko tole berem me spreletava srh. Za vse za kar nekateri delajo celo leto, je potrebno le par minut, pa je vse zastonj. Groza in prav srečo imamo mi na Žirovskem, ki smo v kotlini in hribi, ki nas obdajajo vse naokrog malce zaustavijo vse te nevihte. Se mi pa neizmerno smilijo ljudje , ki jim taka neurja uničijo VSE. Jaz se pa sekiram zaradih parih rožc, ki mi jih malo stolče.. Lepo in radi se imejmo ursa40

nitta  

član od: 13.1.2008

sporočila: 384

16. avg 2008 11:38

Pa tako sem upala da nam prizanese...pri nas (10km iz Sevnice kjer je odkrivalo strehe) k sreči hujšega ni bilo, avte smo pokrili že zvečer, tako da so strehe in okna cela. !0 km od nas pa sestri odkrilo streho, prijateljica ima poplavljeno hišo, podrto sadno drevje...itd. Pri nas je ta starejše kozolce dobesedno zložilo neurje, kot igračko, že prejšnjo neurje. Če bi le lahko kako pomagali... Bom mislila na vse vas! nitta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti