Pozdravljeni!
Mož je v sredo kupil svež ingver. Želim si speči ingverjeve piškote. Ali ima kdo kakšen preizkušeno slasten recept?
Vnaprej hvala vsem!
Andreja
Pozdravljeni!
Mož je v sredo kupil svež ingver. Želim si speči ingverjeve piškote. Ali ima kdo kakšen preizkušeno slasten recept?
Vnaprej hvala vsem!
Andreja
23. dec 2002 10:05
Takole naj bo: 12,5 dag masla, 12,5 dag sladkorja, 12,5 dag meda,nastrgana limonina lupinica, 1 caj.zlicko zmletega (na drobno nastrganega) ingverja, polovico caj.zlicke natrona stopljenega v 1 jed.zlicki kave in 30 dag moke. Maslo, sladkor, nastrgano lim.lupinico in med, zmesamo v peneco maso, nato dodamo ingver, stopljeni natron in moko. Vse zvaljamo v testo in razvaljamo na pol centimetra debelo. S kozarcem (ali podobnim) izrezemo piskote in jih damo na pekac premazan z maslom (ali pa pokrit s papirjem za peko) v ze segreto pecico 160°C (srednja temperatura) za 10-15 minut, ko so svetlo rumene barve. Pozor: Piskoti se hitro obarvajo, ker imajo v sebi veliko sladkorja. To je vse Lep pozdrav vsem. Henri Sporočilo je spremenil(a) Henri dne 23. dec 2002 10:13:19
26. apr 2004 12:31
Henri, ti ingverjevi piškotki so mega! Jaz edino dam malo več ingverja, ker mi je zelo všeč okus! Si v tem času našel še kak drug dober recept z ingverjem (sladice!!!)? Se toplo priporočam! Lp, Maja
26. apr 2004 12:41
Kaj je natron? lp snorci
26. apr 2004 14:35
Soda bikarbona. LP, Sinja
26. apr 2004 17:19
ja, jaz bi se tudi priporočala še za kakšen recept z ingverjem (sladica), suhim v prahu ali pa svežim...tudi meni je ful všeč njegov okus. LP Zala
26. apr 2004 20:26
no.... pa sem le našla en recept: <www.zivila-kranj.si/eksoticnosadje" target="_blank">http://66.102.9.104/search?q=cache:C21ulJna4IwJ:w> ZalaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Dušeno rdeče zelje
Pijana Kokoš