Pozdravljeni!
Ali mogoče kdo ve, če se dobi barva pa pobarvati oblačila iz poliamida in elastana. Jaz vem samo za barvo, s katero se da obarvati bombaž. Hvala za odgovor.
lp
maja
MAJAA
Pozdravljeni!
Ali mogoče kdo ve, če se dobi barva pa pobarvati oblačila iz poliamida in elastana. Jaz vem samo za barvo, s katero se da obarvati bombaž. Hvala za odgovor.
lp
maja
MAJAA
3. avg 2008 18:19
v trgovinah s hoby programom vprašaj kot je recimo Levček,Prometej,..... mogoče jih imajo tudi že v kakšnem bolje založenem Hipermarketu anaeva
3. avg 2008 19:01
Navadno se barvajo naravni material(volna, svila,lan,itd.)oz .mesanice, ki imajo vsaj 50,60% delez naravnih materialov . Dvomim, da obstajajo barve s katerimi lahko barvas poliamid in druge umetne materiale,vsaj jaz jih se nisem zasledila. Pa tudi sicer je zelo rizicno barvati ker se ti zna zgoditi, da barvas oblacilo iz 1oo% bombaza, ki pa ni bilo sivano z nitjo iz bombaza ampak iz recimo poliestra in tako okrasni in sivi nasploh ostanejo beli ali dobijo drugacno barvo in tako vrzes proc cas in denar. . Lp lucka
4. avg 2008 13:34
Po moje se ne dobi barv za umetne tkanine, tudi jaz jih še nisem nikjer zasledila. Tista barva, ki sem jo kupila pred dvema tednoma, pobarva tkanine iz naravnih vlaken in takšne, ki imajo do 20% umetnih vlaken. Glede na to, da je treba barvati na 60 stopinj (redkeje tudi na 40 stopinj) in to na najdaljšem možnem programu, ne verjamem, da bi npr. kakšen anorak sploh prenesel takšno barvanje. Drži, kar je napisala Lučka52. Če barvaš npr. zeleno bombažno majico na črno, jo bo lepo pobarvalo; če pa je šiv iz umetnih vlaken, pa dobiš črno bombažno majico z zelenimi šivi. In verjemite mi, da je potem stvar videti zelo hecna. Črna mambaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pivski kruh
Grški pita kruh