Torta

ledenka  

član od: 1.3.2008

sporočila: 201

tema odprta - 31. jul 2008 17:22 | ogledi: 2.047 | odgovori: 1

Pozdravljene!

Čez nekaj dni moram speči torto za rojstni dan. Vse je lepo in prav, le naš slavljenec je nekoliko izbirčen. Pravi da bi rad torto, ki nima veliko nadeva, nadev naj bi bil zelo kremast in biskvit sočen, vendar ne tako da iz njega teče. Torta naj bi bila obvezno vaniljeva.

Zanima me če imate kakšne dobre predloge za torto, kakšne izkušnje.

opravičujem se če je bila že kakšna podobna tema

lp

ledenka

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

31. jul 2008 18:19

Na misel mi je prišla princes torta. Naredi se enako, kot princes krofi, le da spečeš 3 plasti paljenega testa, tako da za vsako plast posebej nabrizgaš paljeno testo z brizgalko v obliki polža na peki papir (ni treba, da si pri tem zelo pazljiv, lepo pride, ko je valovito...) in spečeš. Za kremo pa narediš kremo za princeske, lahko tudi kupljeno iz škatle, je v redu - vanilijeva. Dodaš ji lahko še kakšen vanilijev jogurt, spraskaš vanilijin strok ali padodaš vanilijevo aromo Etol. Na vanilijevo kremo lahko namažeš tudi stepeno smetano, kot v princeski, seveda pa lahko dodaš tudi sadje (meni najboljše jagode). In navrhu tudi okrasiš z njimi in smetano in pa tudi lahko s čokoladnimi okraski od Schwartaua (listki, srčki...). Pride zelo lepo. Sem že delala pred leti, ampak še nisem slikala, tako, da nimam slike. Nekaj podobnega pa lahko vidiš tu, sicer je to baiser torta iz beljakove mase, lahko narediš tudi tako... katka http://katka-lopatka.moj-album.com/ Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 31. jul 2008 18:20:12

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti