Pozdravljeni!
V soboto se odpravljamo na dopust na Hrvaško in me zanima če je res taka omejitev prinašanja hrane da ne smeš imeti s sabo nič. Mi bi namreč s sabo vzeli kakšno domačo zelenjavo, ker jo imamo doma napretek.
Pozdravljeni!
V soboto se odpravljamo na dopust na Hrvaško in me zanima če je res taka omejitev prinašanja hrane da ne smeš imeti s sabo nič. Mi bi namreč s sabo vzeli kakšno domačo zelenjavo, ker jo imamo doma napretek.
29. jul 2008 16:07
Za državljane EU ni omejitev. skrzolin
29. jul 2008 16:11
Mi na dopust na Hrvaško obalo ne hodimo. Hodijo pa zato naši kolegi in znanci. Na meji je odvisno od sreče. Eni kolegi so brez problema prišli čez mejo, drugim pa so totalno premetali prtljažni prostor in strešni kovček. Tako, da po moje je čist od sreče odvisno in od mejnega prehoda. Lepo se imejte na dopustu. LP! fakin712
29. jul 2008 16:26
po mojih informacijah, so prepoved vnašanja hrane za državljane eu res zamrznili, vseeno pa veljajo neke omejitve. če me spomin ne vara, bi naj čez mejo lahko nesli: 1liter mleka oz. mlečnih izdelkov, 1kg mesa oz. mesnih izdelkov, 1liter žganih pijač, 2 litra vina...vse to je na osebo, kar pomeni, če vas je več, lahko te količine ustrezno pomnožite.. to informacijo sem zasledila v nekem članku ta mesec..lp ursulinka
29. jul 2008 18:49
Aha se pravi da ubistvu ne bi smeli met problema :). Super, ker se je mami že bala ( s sabo bomo vzeli tudi kakšen zamrznjen golaž ipd.).
29. jul 2008 20:25
tamalaursa,
mi hodimo na dopust z avtodomom, v avtodomu je kuhinja in v kuhinji hladilnik. To ve vsak carinik, pa nam zaenkrat še noben ni brkljal po njem... Še psa ne opazijo, tako da po moje ni problema.
Če ne, se boš pa lepo nasmehnila, pa bo!
jasna
29. jul 2008 20:28
Hahaha pol pa res ne bo problema :). Moram vadit svoj nasmešek pa bo :D.
1. avg 2008 11:03
Vsako leto gremo na dopust k sosedom in še nikoli ampak res nikoli nismo imeli problemov zaradi hrane, pa vedno nesemo s seboj po cel karton mleka, malo več zelenjave - največ krompirja in bučk :) tudi nekaj mesa in že narejenih jedi...skratka kar veliko hrane.. Tako da ti res ni treba skrbet glede tega. Tako da ti želim samo še lep dopust in lepo vreme (jaz ga prejšnji teden nisem imela, smo bolj brali knjige kot se sončali...) Lp, Angie
1. avg 2008 12:21
Tudi mi vsako leto potujemo na dopust na Hrvaško in pred lani smo imeli smolo, ko smo prečkali mejo. Imeli smo poln prtljažnik, ker smo šli za 14 dni. Na carini smo naleteli na slabovoljnega hrvaškega carinika. Je rekel, če nesemo za pol kampa živil in nas napotil nazaj v Slovenijo, da naj nekaj stvari pustimo doma. Mi smo bili vsi penasti in se odpravili na drugi mejni prehod tam pa smo šli brez problema. Kritični mejni prehod je Brod na Kupi. Letos pa nismo imeli problemov. Tako, da je odvisno kakšno srečo imaš. romi11
1. avg 2008 12:28
http://www.carina.hr Tukaj si lahko pogledaš kaka "pravila igre" imajo naši sosedje. Je pa res, da hodimo tudi mi že vrsto let na dopust, pa še nismo nikoli imeli problema na meji. Uživajte na dopustu Sonja37Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hrustljav rogljiček s sladoledom
Sirovi napihnjenčki z dodatkom