28. jul 2008 12:33
Meni se zdi najbolj elegantna rešitev depilator. Sama imam zelo močne in goste dlake po celih nogah in povsod (tudi bikini predel) uporabljam električni depilator, ki se dobi v skoraj vskaki trgovini.
Ko sem začela z depiliranjem, sem zraven kar jokala, tako je bolelo, vrasla se mi je skoraj vsaka dlaka, ampak sem vztrajala, ker če bi se začela brit ali uporabljat
kreme, bi ratala ena velika krasta.
Zdaj, po kar nekaj letih, so se mi dlake zredčile in stanjšale, depilacija je hitra in me samo še malo žgečka, boli pa niti malo ne, nikjer! Tudi vraščanja ni. Ugotovila sem tudi, da se je pametno držati lune - dlake si pulim v času padajoče lune, ker potem počasneje rastejo.
Tiste, ki se odločate za depilacijo, vam priporočam, da začnete jeseni, ko ste prepričane, da ne boste več oblekle kratkih hlač in potem ponavljate postopek če zimo vsak teden ali 14 dni. V tem času se bo vaša koža vsaj malo navadila na puljenje in posledično vraščanje. Če pa boste to prvič počele poleti, ne bodite presenečene in razočarane, da se vam dlake vraščajo in da je koža vsa razdražena.
Res vam polagam na srce, nehajte zapravljat za britvice, kreme in vosek, ker je depilator tako poceni in tako učinkovit, da vam sigurno ne bo žal. Samo malo vztrajnosti, pa boste zelo zadovoljne!
anigas