27. jul 2008 22:28
Že iz poznavanaje biologije se mi ne zdi logično, da bi s kremo zatrli rast dlačic. Kjerkoli,
Sama nimam ravno veliko dlak na nogah, ampak pred leti se mi jih je zdelo za damo, kakršna sem nameravala biti ( in tiste imajo gladke noge), da jih je preveč.
Britje z razkuženo in vsakič novo žiletko je prineslo vršačenje dlake ( takrat še ni bilo govora o pilingu, ki to prepreči). Nato Oplika, ki je smrdela kot kuga, učinek bolj za kratek čas. Nato vosek, ki sem ga zmešala s kolofonjo, trepentinom in še nečim, učinek bolj dolgotrajen. Takrat voskov na trgu še ni bilo. Ob nadgradnji, da bi to naredila tako, dabi platnene trakove namazala z zmesjo, sem pridelala opekline.
Sledilo je obdobje z ženskim privnikom, peno in vodo. Pa frotiranjem kože, proti vraščanju.
Nato mi je sodelavka ponudila Eplil lady, prvi depilator na elektriko, ki ga je prodajal en kolesar. Tulila se ko živad, ker sem šla deplilirat precej dolge dlake.
NAto sem sem si kupila električni depliator, z neko masažico,( Satinelle) ki jo dela po odstranjevanju ( puli dlačice). Sem jo kar uzklopila. Iz previdnosti sem jih pred prvič obrila z žiletko ( in se porezala). Ni bolelo. To počnem že kakih 10 let in - dlak skoraj nimam več. So prenehale rasti.
F r i n a