21. avg 2008 22:34
Začetnica, tudi meni pri plačah veliko stvari ni jasnih, da ti samo povem, kaj se dogaja v javnem sektorju, ko nekdo, ki je zasedal delovno mesto, ki je bilo ovrednoteno z najvišjim možnim nazivom in količnikom 5.60 zapusti službo, ker je premalo plačan, na njegovo mesto pa pride čisti začetnik s faksa, pa dela za plačo 3,10 po starem sistemu, pa nič ne jamra, da bo od dela pregorel in še ogromno frej časa ima. Mislim pa, da novi plačni sestem ne bo naredil reda, še več krivic bo. Vse izgleda kot v butalah, ko so sejali sol, zrasle so pa koprive. Ker sem postala že siva v državnem sektorju in sem dala skozi že kar nekaj takšnih revolucij, bi svetovala tistim, ki takšne sisteme ustvarjajo, naj gredo na teren v šole, vrtce, in druge zavode, pa bo denarja dovolj, ker ne bo nihče v 45. in naprej razredu, ker si ne zasluži, kaj šele v 50. kjer so direktorji, ki dobijo povrhu še uspešnost, ker so p o r a b i l i proračunski denar, nihče pa ne pregleda rezultatov na konkretnem področju. Če se znaš, če si v stranki tvojega nadrejenega, potem te naj ne bo strah, četudi si iz J skupine.
rezika